Tgrt Haber

Erdoğan'ın 'AB'ye girmek için savaş mı lazım?' çıkışına Kılıçdaroğlu'ndan destek

02 Mart 2022 11:15 - Güncelleme : 02 Mart 2022 14:13
Erdoğan'ın 'AB'ye girmek için savaş mı lazım?' çıkışına Kılıçdaroğlu'ndan destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Avrupa Birliği için savaş mı lazım?” sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan destek geldi. Kılıçdaroğlu, “Söylem doğru. Bugüne kadar herkes alındı ama Türkiye dışında kaldı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığını bir canlı yayında gündeme ilişkin yöneltilen soruları cevapladı. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Ukrayna-Rusya savaşında taraf olmaması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ne Ukrayna’dan ne Rusya’dan vazgeçeceğiz” sözlerine ilişkin ise Kılıçdaroğlu, "İsteseniz de vazgeçemezsiniz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE DESTEK

Erdoğan’ın “AB üyeliği için savaş mı lazım?” açıklamasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, söylemin doğru olduğunu belirtti. Şimdiye kadar birçok ülkenin AB’ye alındığını Türkiye’nin dışarıda bırakıldığını belirten Kılıçdaroğlu, Belki yeteri kadar çaba göstermedik ama eğer Avrupa Birliği samimi olursa, Türkiye'nin güçlenmesi yanında AB'nin de güçlenmesi anlamına gelir” dedi.

NATO’ya karşı çıkmanın mantığının olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “NATO'nun parçası olarak biz, ittifak kuralları içinde çalışmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

"İLKEMİZ YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ"

Yöneltilen ‘Millet İttifakı'nın adayı seçilirse Türkiye'nin diğer ülkelerle ilişkisi nasıl olur?’ sorusuna ‘Bütün ülkelerle ilişkimiz iyi olur’ diye cevap veren Kılıçdaroğlu, "Amerika'yla da Avrupa Birliği'yle de Rusya'yla da Orta Doğu halklarıyla da ilişkimiz iyi olur. Bizim temel ilkemiz yurtta barış dünyada barış. Savaşın kazanım getirdiği bir dönem hemen hemen yoktur. Ama siz savaşı değil de dostluğu öncelerseniz elbette kazanan Türkiye olur” ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...