Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na: "İBB'yi bir daha al, sonra aday ol"

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tv100
15 Ağustos 2023 06:57 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 12:11
Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na: "İBB'yi bir daha al, sonra aday ol"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, partideki değişim hareketinin başını çeken İmamoğlu'na sunduğu iddia edilen teklif, siyasetin gündemine oturdu.

14 ve 28 Mayıs'ta düzenlenen iki turlu seçim maratonunun ardından CHP​'de İstanbl Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun başlattığı "değişim" hareketi, partiyi ikiye bölmüştü.

KILIÇDAROĞLU, "DEĞİŞİM"DEN RAHATSIZ

Genel başkanlık koltuğunu bırakmak istemeyen Kemal Kılıçdaroğlu​, teşkilatlarda revizyona giderken, resmen açıklamasa da parti liderliğine soyunan İmamoğlu ise destek arayışına çıkmıştı. Durum böyleyken, gazeteci ve eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, ses getirecek bir iddiada bulundu.

tv100’de katıldığı canlı yayında CHP'deki "değişim" tartışmalarına ilişkin yorumlarda bulunan Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partinin sürekli tartışmalarla meşgul edilmesinden duyduğu rahatsızlığı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bir mesajla ilettiğini öne sürdü.

"14 İLÇEMİZİ 25'E ÇIKAR"

Yarkadaş, "Kılıçdaroğlu İmamoğlu'na Ahlatlıbel'deki görüşmede 'İstanbul'daki 14 ilçemizi 25'e çıkar, belediye meclisini de al, İBB seçimlerini bir daha al, sonra gel aday ol" dediğini öne sürdü.

Yarkadaş açıklamasının devamında iki siyasetçi arasındaki diyaloğa dair şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu, 'Kararını ver, belediye başkanı adayı mısın değil misin? Bu tartışmalar partiyi yoruyor. Aday değilsen İstanbul'a bir aday hazırlayacağım. İstanbul'u bu tartışmalara hazırlatmam.' dedi."

Kaynak: tv100
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ziyaretçi15 Ağustos 2023 08:42

Ateşi gören onu yakmak ateşle ısınan yanından ayrılmak istemez. Ateşten iş var gece yakarsan sabaha duş var götünü satarsan.

Sonraki Haber Yükleniyor...