Tgrt Haber

Bakanlık hayalinden koordinatörlüğe! Kılıçdaroğlu'ndan kadroya son dokunuş 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
15 Haziran 2023 18:16 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 18:21
Bakanlık hayalinden koordinatörlüğe! Kılıçdaroğlu'ndan kadroya son dokunuş 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden mağlubiyetle ayrılan Kılıçdaroğlu, MYK'yı tamamen değiştirirken A takım için yeni hamleler gelmeye devam ediyor. CHP'deki değişimden kendisini muaf tutan CHP lideri, bu sefer de örgütlerden sorumlu koordinatör atamasını gerçekleştirdi. 

CHP’de seçimlerden sonra başlayan 'değişim' sürecinde, genel başkanlık koltuğu için tartışmaların fitilini Ekrem İmamoğlu​ ve Özgür Özel ateşlerken CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'ndan sürpriz bir hamle geldi. 

Halk TV'nin haberine göre, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Örgütten sorumlu koordinatör" görevi için, seçimden önce 'bakanlık' hayali kuran Meclis 27. Dönem Grup Başkanvekili Engin Özkoç'u değerlendirdiği konuşuluyor. 

KILIÇDAROĞLU ATAMASIYLA GELEBİLİR! 

CHP'de tüzük gereği MYK üyelerinin Parti Meclisi üyeleri arasından Genel Başkan tarafından seçilmesi gerekiyor. Özkoç, CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda PM üyesi olmadığı için direkt Kılıçdaroğlu'nun atamasıyla “koordinatör” sıfatıyla görev alabileceği belirtiliyor. 

SÜRPRİZ PAYLAŞIM

Bu iddiaların dillendirilmesinin ardından Engin Özkoç Twitter'dan Kemal Kılıçdaroğlu ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Özkoç paylaşımında "Mağduriyetlere ses olmak için atılan tüm onurlu adımlara selam olsun!" dedi. 

https://twitter.com/enginozkoc/status/1669286231522390016

BAKANLIK HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

27. Dönemde CHP Genel Başkan Yardımcılığını yürüten Engin Özkoç, yeni dönemde milletvekilliği için başvuru yapmamış ve bu durumun bakanlık koltuğu için bir hamle olduğu konuşulmuştu. 

ENGİN ÖZKOÇ KİMDİR? 

Sakarya, Kayalar'da 1962 yılında doğan Engin Özkoç Kastamonu Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Anadolu Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı. Adalet Yüksekokulu mezunudur. Siyasete CHP Gençlik Kollarında başladı. Sakarya'da Belediye Başkan Yardımcılığı ve 4 dönem Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24, 25, 26 ve 27. dönemde Sakarya Milletvekili seçildi. TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda yer aldı. CHP TBMM Grup Yönetiminde bulundu. Genel Başkan Başdanışmanlığı ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Sözcülüğü yaptı. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...