Tgrt Haber

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan mülteci mesajı: 2 yıl içinde anavatanlarına göndereceğiz 

14 Mart 2023 22:22 - Güncelleme : 14 Mart 2023 22:25

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye sınırındaki Reyhanlı'da mültecilere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi anavatanlarına göndereceğiz" ifadelerini kullandı. 

CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, Hatay​'da yaptığı ziyaretler kapsamında, Defne ilçesindeki çadır kentleri ziyaret ettikten sonra Reyhanlı'nın Kuşaklı köyünde halkla bir araya geldi. Sınırın sıfır noktasındaki köyde yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu, "Suriye​ sınırını arkamda gördüğünüz nokta. Ülkemizin itibarını koruyarak, Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi topraklarına geri göndereceğiz. Bu hususu herkesin bilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. 

"2 YIL İÇİNDE GÖNDERECEĞİZ"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada iki nedenle burada olduğunu belirtti. Sınırın arkasındaki Suriyelilieri, Türk milletinin itibarını koruyarak, en geç 2 yıl içinde kendi topraklarına geri göndermek istediklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Bu önemli bir konudur ve herkesin bilmesi gerekiyor. Ancak aynı zamanda Türkiye'yi bu bölgenin ve Akdeniz'in en güçlü lider ülkesi haline getirmeyi de hedefliyoruz" dedi.  

"NAMUS BORCUMUZDUR"

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında, “İkinci konu; defalarca söyledim, bütün sınır​ kapılarında yazar, 'Hudut namustur' der. Hududun namus olmasının temel gerekçesi, egemenlik sınırlarımızın belirlendiği alan olmasıdır. Bu çizgilerin içinde kalan alan bizim egemenlik sınırlarımızdır. Egemenlik sınırlarımızı korumak da bizim namus borcumuzdur” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...