Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan o isimlere garanti

26 Haziran 2015 03:47
Kılıçdaroğlu'ndan o isimlere garanti

Kılıçdaroğlu olası bir erken seçimde ‘Listelerde önemli bir değişiklik yapılmaması ve önseçimle gelenlerin yerlerini koruması’ kararı aldı

Yeni seçilen milletvekillerinin “Olası bir erken seçimde bize ne olur” sorusu üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu ‘Listelerde önemli bir değişiklik yapılmaması, özellikle önseçimle gelenlerin yerlerini koruması’ kararı aldı. CHP’de milletvekillerine ‘Baykal’a firesiz destek’ talimatı da gitti. Meclis Başkanlığı’na aday olan Baykal bugün Davutoğlu, Bahçeli, Demirtaş ve Yüksekdağ’ı ziyaret edecek.

YENİ SEÇİLEN VEKİLLERDEN ERKEN SEÇİM SORUSU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının, olası bir erken seçim halinde, 7 Haziran milletvekili listesinin büyük ölçüde korunmasından yana olduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla ‘koalisyon seçenekleri ve olası erken seçim’ değerlendirmelerini sürdürüyor.

Yeni seçilen milletvekillerinin “Olası bir erken seçimde bize ne olur?” sorularına muhatap kalan Kılıçdaroğlu, ‘Merkez yoklaması yoluyla listeleri belirlenen bazı iller ve sıralar dışında önemli bir değişiklik yapılmaması; özellikle önseçimle gelen milletvekillerinin listelerdeki yerlerine dokunulmaması’ kararı aldı.

BAYKAL'A FİRESİZ DESTEK

Bu kararla rahatlatılan CHP milletvekillerine, TBMM Başkanı adayı Deniz Baykal’a, seçimlerin ilk iki turunda ‘firesiz’ destek verilmesi talimatı gitti. Özellikle Baykal ile aralarının bozuk olduğu bilinen Antalya milletvekilleri Devrim Kök ve Mustafa Akaydın’a da gerekli uyarıların grup başkanvekillerince yapıldığı öğrenildi. Aralarında İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’in de olduğu, Baykal’ın adaylığıyla ilgili rahatsızlıklarını dile getiren bazı milletvekilleriyle de doğrudan temas kurulduğu; Cihaner’in Baykal’ı da arayarak gereken desteği  vereceğini ilettiği kaydedildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...