Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'nun danışmanından skandal 'özerklik' çıkışı: İktidara geldiğimizde rahatça konuşulur

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
02 Ocak 2023 18:53 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 01:52
Kılıçdaroğlu'nun danışmanından skandal 'özerklik' çıkışı: İktidara geldiğimizde rahatça konuşulur

Cumhuriyet Halk Partisi Genel (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın zamanda atadığı yeni danışmanı Avukat Nuşirevan Elçi, bir mülakatta, Türkiye'de 'Kürt sorunu' olduğunu iddia etti. CHP'nin iktidar olmadan durumun çözüme kavuşmayacağını söyleyen Elçi, 'özerklik' çıkışı yaptı. "CHP'nin şu an Kürt hakları konusundan ne tür bir projesi bulunuyor?" sorusuna yanıt veren Elçi, "Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz artık adı özerklik veya başka türlü de konulabilir" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun danışmanı Avukat Nuşirevan Elçi, Erbil merkezli bir medya kuruluşuna özel bir röportaj verdi. 

CHP’nin 20 yıl önceki CHP​ olmadığını söyleyen Nuşirevan Elçi, Türkiye'de 'Kürt sorunu' olduğunu ve bu sorunun çözüme kavuşması için yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Elçi, "Adı özerklik veya başka türlü de konulabilir" diyerek tartışmaya yol açacak bir açıklama yaptı. 

"CHP ÇÖZECEK" 

"Irak'ta, Kürdistan Bölgesi’nde bir model var. CHP böyle bir modelin Türkiye'de daha hayata geçirilmesi için öncülük edebilir mi?" sorusunu yanıtlayan Elçi, "Kürdistan Bölgesi diye bir statü gerçekleşmiş durumda ve tüm Kürtler de bundan memnun.CHP iktidara geldikten sonra, bu ortam oluşturulduktan sonra, Kürtler de kendi iradeleri ile taleplerini dile getirebilecek, diğerleri de ifade edebilecek. Fakat bunlar tartışılmadan, bir taraf konuşabilir, diğer konuşamaz ise, böyle bir ortamda bu sorunlar ne çözülebilir, ne de sağlıklı bir çözümü olur" dedi.  

"6'LI MASA SORUSU" 

6'lı masada Kürtlere yönelik somut önerilerin yer almadığını eleştirilerine katılan Elçi, "Bugün siyaseten Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da durumu zor. Bir tarafta ülkücüler, bir tarafta muhafazakarlar, merkez-sağcılar var, biz Kürtler varız. Böyle bir durum söz konusu" dedi.  

PAYLAŞIMLARI GÜNDEM OLMUŞTU 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğu Masası çalışmaları kapsamında ekim ayı sonunda partisine katılan eski Şırnak Baro Başkanı Avukat Nuşirevan Elçi’yi 'Başdanışman' olarak atamıştı. 

Nuşirevan Elçi, sosyal medya hesaplarından terör örgütüPKK​'yı destekleyici paylaşımları ile biliniyordu.

Elçi, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı öven, terör örgütünü simgeleyen slogan ve görsellerin yer aldığı paylaşımları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun danışmanından skandal 'özerklik' çıkışı: İktidara geldiğimizde rahatça konuşulur

Kılıçdaroğlu'nun danışmanından skandal 'özerklik' çıkışı: İktidara geldiğimizde rahatça konuşulur

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...