Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'nun koalisyon çağrısına yanıt

26 Ekim 2015 15:52
Kılıçdaroğlu'nun koalisyon çağrısına yanıt

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıtını verdi.

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, İhlas Haber Ajansı İzmir Bölge Müdürü Özcan Aydın’ı ziyaret etti. Ziyarette gündeme dair açıklamalarda bulunan Vural, MHP’nin zayıflatılmaya çalışıldığını ancak 1 Kasım seçimlerinde daha güçlü çıkacağını belirtti.
“BİZİM ÖNCEDEN BİR PARTİYLE KOALİSYON TERCİHİMİZ YOK”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Bir koalisyon olursa tercihimiz MHP olur’ sözlerini de değerlendiren Vural, şunları söyledi:
"Bizim önceden bir partiyle koalisyon tercihimiz yok. Seçim beyannamelerine bakıldığında AK Parti ile CHP arasında daha fazla benzerlik olduğunu görüyoruz. Zannediyorum Kılıçdaroğlu, AK Parti ile özdeşleşen seçim beyannamesinin üzerini örtmek için muhalefet anlayışıyla meseleye bakıyor. Biz şu veya bu parti değil biz ilkeler bazında meseleye bakıyoruz. İlkeler bazında baktığımız için de biz kendi konumumuzu AK Parti ya da CHP’ye göre değil milletimize göre belirliyoruz. Zannederim 2 Kasım’dan sonra bu mutabakat çerçevesinde bir hükûmet kurulacak ve MHP de bu hükûmetin oluşumunda büyük katkı sağlayacaktır. Eğer partimize tek başına iktidar verilmezse, o eksende biz sorumluluğumuzu üstlenmeye hazırız. HDP dışındaki diğer partilerle 4 ilkemiz ekseninde bir mutabakat zemini oluşacağına inanıyoruz.”

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...