Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'nun 'sırtımdaki hançer' sözlerine Akşener'den cevap

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Gerçekgündem
05 Kasım 2023 11:42 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 12:45
Kılıçdaroğlu'nun 'sırtımdaki hançer' sözlerine Akşener'den cevap

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kastederek ''sırtımızda hançerler vardı'' sözleri damga vurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise isim vermeden sosyal medya hesabından cevap verdi. Akşener, ''hakkın yanında duruyoruz!'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’nda ikinci turda 812 oy alan Özgür Özel, 536 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu​'nu geride bırakarak CHP​'nin 8. Genel Başkanı oldu. Özel, 13 buçuk yıldır parti liderliğini yapan Kılıçdaroğlu dönemine son verdi.

Kurultayda seçim günü Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti lideri Meral Akşener’i kastederek ‘sırtımdan hançerlendim’ çıkışı ise yeni bir tartışmaya kapı araladı. Kılıçdaroğlu, partisindeki 'Değişimciler'i ve eski Millet İttifakı ortaklarını kastederek, gazetelerde ve sosyal medyada manşet olan sözler sarf etti.

Kılıçdaroğlu'nun 'sırtımdaki hançer' sözlerine Akşener'den cevap

''SIRTIMDAN HANÇERLENDİM''

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Yükümüz ağırdı. Üstelik hançerle birlikte yükümüz ağır. Ama beni üzen sırtımızdaki yük değildi arkadaşlar. Sırtımızdaki hançerlerdi… Seçim bitti, kazanamadık. Daha nefes almadan değişim söylemleri başladı. Değişim söylemini dillendirenler, uzun süredir değişmeyenlerdir. Ama seçiminden sonra ilk işim onları değiştirmek oldu."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​, X (Twitter) hesabından dikkat çeken paylaşım yaptı. Akşener’in paylaşımı Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap olarak yorumlandı.

''HAKKIN YANINDAYIZ''

Akşener şunları söyledi:

Biz, İYİ Partiliyiz! Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün; "Cumhuriyeti yükseltecek olan sizlersiniz!” diyerek verdiği kutlu görevi, siyasetin yeni düzenini kurmak için üzerimize alıyoruz! Hürüz, haklıyız, hakkın yanında duruyoruz!

NE OLMUŞTU?

14 Mayıs 2023 seçimlerine giderken Cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'nda uzlaşan Millet İttifakı'nda, Akşener bu karara karşı çıkmış ve ilk başta ittifaktan ayrılmış, sonra geri dönmüştü.

Meral Akşener, seçim yenilgisinin ardından yapılan İYİ Parti kurultayında ise "CHP'den seçime girmek için istediğim 15 vekil hayatımın en büyük pişmanlığıdır" ifadelerini kullanmıştı. Bu çıkış, Millet İttifakı ile ipleri koparmasının ardından İYİ Parti Ve CHP arasında yeni bir krize neden olmuştu.

Kaynak: TGRT Haber, Gerçekgündem

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...