Tgrt Haber

Kırmızı fularlı kızın annesi HDP'den aday adayı oldu

25 Şubat 2015 11:57
Kırmızı fularlı kızın annesi HDP'den aday adayı oldu

Gezi Parkı eylemlerinde 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan, 7 Haziran seçimleri için HDP'den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Antalya’daki Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 4 ay 20 gün cezaevinde kalan ve kırmızı fularıyla sosyalizm propagandası yapmakla suçlanan Ayşe Deniz Karacagil’in babasından boşanan annesi Nuray Erçağan, 7 Haziran seçimleri için milletvekili aday adayı oldu.
Kırmızı fularlı kızın annesi HDP'den aday adayı oldu
HDP'YE  BAŞVURUSUNU SUNDU
’Kırmızı Fularlı Kız’ olarak tanınan ve iki ayrı Gezi davasında hakkında toplam 103 hapis cezası istemiyle yargılanan Ayşe Deniz Karacagil’in annesi Nuray Erçağan, Halkların Demokratik Partisi Antalya İl Başkanlığı’na, Antalya’dan milletvekilliği için aday adaylık başvurusunu yaptı. Erçağan başvurusunu HDP Antalya İl Başkanlığı’nda eşbaşkanlar Zarife Atik ve Ahmet Kaya’ya sundu.
KIZI PKK'YA KATILMIŞTI
Geçen yılın Mayıs ayında bir mektup bırakarak PKK’ya katılan kızı Ayşe Deniz Karacagil’den ise haber alamadığını belirten Erçağan, "Umarım sağlığı iyidir. Sesimi de duyar. Bütün Kürt ve Türk gençlerinin umudu, annesi olmak isterim. Haksızlığın karşısında olmaya sadece söz veriyorum" dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...