Tgrt Haber

Koalisyonda karar günü bugün

13 Ağustos 2015 06:33
Koalisyonda karar günü bugün

7 Haziran sonrası koalisyon arayışlarındaki en keskin viraj bugün dönülecek. İki liderin saat 14.00'teki buluşmasının ardından AK Parti-CHP hükümetinin kurulup kurulmayacağı belli olacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 14.00'te Ankara Palas Devlet Konukevi'nde bir araya gelecek. AK Parti'den Ömer Çelik, CHP'den Haluk Koç'un da hazır bulunacağı görüşmede, iki parti arasında yürütülen koalisyon görüşmeleri konusunda son değerlendirme yapılarak, karar açıklanacak.

Orta yol bulunamadı

Hükümetin şekli ve süresi konusundaki farklı öneriler üzerinde netice alınamazken, dış politika, eğitim, Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi başlıklarda da henüz orta yol bulunabilmiş değil.

KURMAYLARLA GÖRÜŞTÜLER

Kritik buluşma öncesi Davutoğlu dün MYK'sını topladı. Anket sonuçlarında, AK Parti tabanının "erken seçim" veya "MHP ile koalisyon" seçeneklerini istediği ortaya çıkmıştı. Eğer bugünkü görüşmede son önerilerle koalisyon kurulması kararlaştırılırsa, hızlı şekilde "Koalisyon Protokolü", "Hükümet Programı" oluşturulacak ve bakanlık paylaşımı yapılacak.

CHP'de erken seçim hazırlığı

Reuters'a bilgi veren CHP'li üst düzey yetkili, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "AK Parti bizimle hükümet kurmak istemiyor” dediğini iddia etti. Yetkili, milletvekillerine seçime hazırlık broşürü dağıtılacağı ve halka 7 Haziran'dan beri geçen sürede CHP'nin neler yaptığını anlatmalarının isteneceğini kaydetti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...