Tgrt Haber

Körfez’de gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti… “Ekonomi” vurgusu dikkat çekti…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
14 Temmuz 2023 09:49 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 09:50
Körfez’de gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti… “Ekonomi” vurgusu dikkat çekti…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yatırımlar açıcısından önem arz ettiren “körfez turu” ülkelerin manşetlerini süsledi. Gazeteler “ekonomi” vurgusuyla birçok anlaşmaya imza atılacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ Körfez turu kapsamında 17-19 tarihleri arasında Suudi Arabistan​, Katar​ ve Birleşik Arap Emirlikleri​'ni ziyaret edecek. Bölgeyle ilgili yayın yapan gazeteler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuracağı temaslar ile politik ve ekonomik bağların geliştirileceğine dikkat çekti. Yatırımların artırılmasının da masada olacağını yazan gazeteler ayrıca söz konusu ziyarete Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın da katılım sağlayacağını aktardı.

BAE: İLİŞKİLER GENİŞLETİLİYOR

BAE merkezli The National gazetesi, pazartesi günü başlayacak tur kapsamında önemli yatırım anlaşmalarının hayata geçirilmesinin hedeflendiğini aktardı. Erdoğan'ın "Suudi Arabistan, Katar ve BAE'ye seyahat ederek her türlü ilişkimizi geliştirmek istiyoruz." dediği belirtildi.

BAE'nin, Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi (KİK) ülkeleri arasında Türkiye'nin önde gelen ticaret ortağı olduğu, iki ülke arasındaki ikili ticaretin 2020 yılında 8 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.

Haberde, "BAE'deki liderler, iki ülke arasındaki bağların güçlendirilmesinin bölgesel istikrar, refah ve barışa katkıda bulunacağına inanıyor." dediği de aktarıldı.

Körfez’de gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti… “Ekonomi” vurgusu dikkat çekti…

25 MİLYAR DOLAR ÇEKME HEDEFİ

Bu arada ABD merkezli Bloomberg, Körfez turuyla ilgili bir haberinde şu ifadelere yer vermişti:

Türk hükümeti, Körfez ülkelerinden 25 milyar dolarlık yatırım çekme hedefi belirledi.

Bölgeyle ilgili yayınlar yapan Al-Monitor, "Erdoğan, ziyareti öncesinde Körfez'den 'ciddi yatırımlar​' bekliyor." dedi. Ekonomik iş birliğinin en üst düzeye çıkarılmasının amaçlandığı, Erdoğan'ın da bu bağlamda Körfez ülkelerinin Türkiye'deki yatırımlarını ciddi şekilde artırmaya hazır olduklarını söylediği vurgulandı.

GAYRİMENKUL, ALTYAPI…

Suudi Arabistan merkezli Arab News, Suudi Bakan Al-Hogail'in, İstanbul'da Türk iş liderleriyle bir araya geldiğini yazdı. Özellikle gayrimenkul geliştirme, altyapı projeleri ve akıllı şehirler alanlarında Ankara ile Riyad arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine dair planlar yapıldığının altı çizildi.

Körfez’de gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti… “Ekonomi” vurgusu dikkat çekti…

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...