Tgrt Haber

Kurtulmuş'tan muhalefete benzetme: Yamalı bohça koalisyonu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Kanal 7
21 May 2023 17:07 - Güncelleme : 21 May 2023 17:18
Kurtulmuş'tan muhalefete benzetme: Yamalı bohça koalisyonu

Numan Kurtulmuş, TBMM'de yeni dönemdeki durumu değerlendirerek, "Karşı tarafta ortak fikri olmayan 7 yamalı bir bohça koalisyonu var. Bu tarafta ise temel ilkeler arasında anlaşmış genişlemiş bir ittifak var" ifadelerini kullandı.

AK Parti​ Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş​, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

"KARŞIMIZDA YAMALI BOHÇA KOALİSYONU VAR"

Kanal 7'de  yayımlanın "Başkent Kulisi" özel yayınına katılanz Kurtulmuş, AK Parti'nin her seçime hazır, hazırlıklı  ve bütün imkanlarıyla yeniden seçime yoğunlaşabilme becerisini kazanan bir parti olduğunu belirtti. 14 Mayıs Seçimleri sonrası Meclis'teki son durumu değenlendiren Kurtulmuş, "Karşı tarafta ortak fikri olmayan 7 yamalı bir bohça koalisyonu var. Bu tarafta ise temel ilkeler arasında anlaşmış genişlemiş bir ittifak var. Totale baktığımız zaman Cumhur İttifakı, Meclis'te çoğunluğu elde etmiş vaziyette. Oy oranının toplamına bakmak lazım. Fikri çerçeve olarak bir kayıp olarak görmüyorum" dedi.

EKONOMİ MESAJLARI: BU PARANTEZİ KAPATACAĞIZ

Kurtulmuş, Türkiye'nin son 3-4 yılda 2 büyük dalgayla karşı kaşıya kaldığını belirtirken, bunlardan ilkinin  küresel ekonomik durumlar diğerinin ise Rusya-Ukrayna kriziyle birlikte gelen başta gıda ve emtia fiyatlarındaki aşırı yükselişler olduğunu söyledi.  Bu sorunlar yokmuş gibi davranmadıklarını ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi: "Sorunların nasıl çözüleceğini de biliyoruz. Vatandaşımızın alım gücünü artıracak tedbirleri de ortaya koymaya çalışıyoruz. Ümit ediyorum ki bu yaşadığımız, çoğu da bizden kaynaklanmayan bu ekonomik gelişmeler bir parantezdi, bu parantezi kapatacağız ve Türkiye yoluna devam edecek." 

KARADENİZ VE GABAR MÜJDELERİ YOLDA

Kurtulmuş, Karadeniz doğal gazı ve Gabar'daki petrolün bulunması gibi önümüzdeki dönemlerde yeni müjdelerin de geleceğini belirterek, "Seçimden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kazanınca ekonomik olarak taşlar daha çok yerine oturacak. Dışarıdaki yatırımcılar da çok daha uzun vadeli bakabilecek. Esas belirsizlik öngörülemezlik Kılıçdaroğlu tarafında" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kanal 7

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...