Tgrt Haber

Listeye giremedi, ‘Genel başkanın takdiri’ dedi

19 Eylül 2015 04:52
Listeye giremedi, ‘Genel başkanın takdiri’ dedi

Akşener, listede olmadığını öğrenince danışmanı aracılığıyla 'Genel başkanın takdiri' mesajını göndermekle yetindi. Bu Akşener’in 'partide kalma niyetinde olduğu' yönünde algılandı.

MHP Lideri Bahçeli tarafından milletvekili listesine alınmayan Meral Akşener, kararı “Genel başkanın takdiri” olarak değerlendirdi. Siyasete Tansu Çiller’le giren, 1995 seçimlerinde DYP Milletvekili seçilen, 1996’da İçişleri Bakanı olan Meral Akşener, odasını boşaltmayan Emniyet Genel Müdürü Alaaddin Yüksel’in kapısını kırdırıp yeni genel müdür Kemal Çelik’in makamına oturmasını sağlamış, bu olay yıllarca tartışılmıştı.

Refahyol hükümetinde İçişleri Bakanı olan Akşener’le ilgili, Korgeneral Çetin Sanver’in “Gelirsek o kadını yağlı kazığa oturturuz” tehdidinde bulunduğu, Akşener’in Sanver’e şu cevabı ilettiği ileri sürülmüştü: “Söyleyin ona, ben Balkanlıyım. Kazık deyince aklıma Kazıklı Voyvoda geldi. Kazıklı Voyvoda’yı da iyi tanırız. Unutulmasın ki Kazıklı Voyvoda bir homoseksüeldi.”

Akşener, “Tansu Çiller’in yerine oynuyor” söylentileriyle aralarının açılmasının ardından DYP’den istifa etti. Ailece görüştüğü Tayyip Erdoğan’ın başını çektiği yenilikçiler hareketine katıldı. AK Parti’nin kurucuları arasında yer aldı. Ancak kısa süre içinde, “beklediğini bulamadığı” gerekçesiyle ayrıldı. Gençlik yıllarında ‘asena’ olan Akşener, 2001 yılında MHP’ye geçti. Akşener 2007, 2011 ve 2015 seçimlerinde milletvekili seçildi. TBMM Başkenvekilliği görevini yürüttü. Parti içinde Bahçeli’nin yerine olası aday olarak hep gündeme getirilen Akşener’in son olarak Cumhurbaşkanlığı, ardından da Meclis Başkanlığı için adı telaffuz edilmeye başlanınca Bahçeli tepkisini açıkça ortaya koymuştu. Bahçeli, “MHP’de baştan sona hep Meral Akşener, Meral Akşener vardır demek edepsizliktir, partiye hakarettir” demişti. Akşener ise bir röportajında Bahçeli için “Satranç oyuncusudur, hep 5 hamle sonrasını görür” ifadesini kullanmıştı.

Akşener, listede olmadığını öğrenince danışmanı aracılığıyla “Genel başkanın takdiri” mesajını göndermekle yetindi. Bu Akşener’in “partide kalma niyetinde olduğu” yönünde algılandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...