Tgrt Haber

Maçoğlu'ndan CHP'ye büyük darbe: Kadıköy oyları eridi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com.tr
06 Mart 2024 16:39 - Güncelleme : 06 Mart 2024 17:17
Maçoğlu'ndan CHP'ye büyük darbe: Kadıköy oyları eridi

TKP, İstanbul'da CHP'nin adeta kalesi sayılan Kadıköy'de Fatih Mehmet Maçoğlu'nu (Komünist başkan) aday gösterdi. Son yapılan ankette; Maçoğlu'nun adaylığının CHP'nin oylarına büyük bir oranda darbe indirdiğini gözler önüne serildi.

Yerel seçimlere​ çok az bir süre kaldı. İstanbul​'da 'Büyükşehir belediye başkanlığını Ekrem İmamoğlu​ mu yoksa Murat Kurum​ mu alacak?" sorusunun cevabı oldukça merak edilirken bir yandan da gözler ilçelerde...

CHP'nin İstanbul'da kalesi olarak gösterilen Kadıköy'de Türkiye Komünist Partisi (TKP), Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nu aday gösterdi.

Maçoğlu'nun adaylığından sonra TKP'nin Kadıköy'de CHP'ye büyük bir darbe indireceği yorumunda bulundu, son yapılan anketlerde ortaya çıkan sonuç bu yorumu destekler nitelikte... 

Maçoğlu'ndan CHP'ye büyük darbe: Kadıköy oyları eridi - 1. Resim

Yerel seçimlere ilişkin ALF Araştırma şirketi, yaptığı son anketin sonuçlarını yayımladı. 1700 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ankette; "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Kadıköy Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yönetildi.

İşte Kadıköy için yapılan anketin sonuçları şu şekilde:

  • CHP'nin adayı Mesut Kösedağı: Yüzde 47,7 
  • TKP'nin adayı Fatih Mehmet Maçoğlu: Yüzde 20,1
  • AK Parti'nin adayı Veli Arslan: Yüzde 15,9
  • İYİ Parti'nin adayı Kübra Dursun: Yüzde 4,8
  • Diğer: Yüzde 4,4
  • Kararsız: Yüzde 7,1

CHP'NİN OYLARI ERİDİ

ALF Araştırma şirketinin yaptığı anket CHP için kötü bir gerçeği de gözler önüne sermiş oldu. 2019'da yapılan yerel seçimlerde CHP, Kadıköy'de yüzde 65,99 oy almıştı.

Yapılan son anket; Türkiye'de oldukça tanınan Fatih Mehmet Maçoğlu'nun adaylığının CHP'nin oyunu yüzde 20'ye yakın bir oranda etkileyeceğini gösteriyor...

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...