Tgrt Haber

Mansur Yavaş’ın önerisine DEVA Partisi kapıları kapattı!

19 Mart 2023 11:33 - Güncelleme : 19 Mart 2023 11:38
Mansur Yavaş’ın önerisine DEVA Partisi kapıları kapattı!

Son dakika haberi: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 6’lı Masa liderlerine yönelik “milletvekili olsunlar” önerisine DEVA Partisi’nden jet cevap geldi. Yavaş’ın önerisine kapıları kapatan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin “Masaya ne getirilmişse o değerlendirilmiştir. İstişare, mutabakat ve müzakere ile cumhurbaşkanı adayı da belirlenmiştir" cevabını verdi.

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 56 gün kalan Cumhurbaşkanlığı ve 28.dönem milletvekili seçimi öncesinde siyaset camiasından peş peşe açıklamalar geliyor. Millet İttifakı’nın adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun destek ziyaretleri sürerken 6’lı Masa’nın mutabakat metninde son anda eklenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğluve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı maddesi tartışılmaya devam ediliyor.

MANSUR YAVAŞ’TAN LİDERLERE YENİ ÖNERİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş​ katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisinin Meral Akşener’den geldiğini ifade etti. Birkaç gün vakitleri olsa Altılı Masa'ya farklı bir formülle gitmeyi düşündüklerini belirten Yavaş, "Şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın" dedi.

DEVA PARTİSİ’NDEN JET CEVAP GELDİ

Yavaş'ın önerisine DEVA Partisi'nden cevap geldi. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, T24'e yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Parti liderlerinin milletvekili olması ile ilgili teklifi yapacak olan da yine parti liderleridir. Masaya ne getirilmişse o değerlendirilmiştir. İstişare, mutabakat ve müzakere ile cumhurbaşkanı adayı da belirlenmiştir.

MUTABAKAT METİN HATIRLATILDI

Cumhurbaşkanı yardımcılıkları ile ilgili konu da altı liderin imzasıyla mutabakata bağlanmıştır. Herkesin o mutabakata uygun hareket etmesi gerekir. Aksi taktirde imzaya aykırı hareket edilmiş olur ve bu da hiçbir liderden beklenemez. Eğer başka bir karar alınacaksa da yine o yer de altı liderin toplanacağı masadır. O masaya Sayın Mansur Yavaş'ın ismini bir lider getirmiştir ve o liderin talebi doğrultusunda müzakereyle karar verilmiştir, bu da yol haritasına işlenmiştir.

“ÖNERİ VARSA MASAYA GETİRİLİR”

Herkesin imzasının arkasında durma yükümlülüğü bulunmaktadır. Geçiş Sürecinin Yol Haritası'na dair farklı öneriler getirmek de yine sadece altı lidere mahsustur. Örneğin ben DEVA Partisi'nin Sözcüsü olarak o masaya öneride bulunamam. Sayın Yavaş'ın bir önerisi varsa Sayın Kılıçdaroğlu üzerinden elbette ki masaya getirebilir.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Berat saricaalan 19 Mart 2023 12:31

Acaba neden

Sonraki Haber Yükleniyor...