Tgrt Haber

Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması! 'Herkes bilsin' diyerek duyurdu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
02 Eylül 2024 12:03 - Güncelleme : 02 Eylül 2024 13:35

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı için adı geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yavaş, adaylıkla ilgili tartışmalara noktayı koydu. CHP'nin DEM Parti ve HÜDA PAR ile arasına mesafe koyması gerektiğini savunan Yavaş'ın parlamenter sistem çıkışı da dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​ ile beraber CHP'nin cumhurbaşkanı adayı en çok gündeme gelen isimlerden biri olan Ankara Büyükşehir Belediye BaşkanıMansur Yavaş​, söz konusu tartışmalara ilişkin dikkat çeken bir çıkış yaptı. CHP Genel Başkanı​ Özgür Özel başkanlığında dün gerçekleştirilen CHP Ankara İl Danışma Kurulu toplantısına katılan Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığı iddialarına adeta noktayı koydu.

Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması! 'Herkes bilsin' diyerek duyurdu - 1. Resim

"BİZ BU OYUNA GELMEYİZ"

Son dönemde sürekli adaylık tartışmalarının gündeme getirildiğini belirten Mansur Yavaş oyuna gelmeyeceklerini vurguladı. Bazı televizyon kanallarının 2019'dan beri adaylık tartışmasını ekranlara taşıyarak fitne çıkarmayı ve insanları birbirine düşürmeyi amaçladığını söyleyen Yavaş, "Gene başladılar. Ortada fol yok, yumurta yok. Bizler ‘kazandığımız belediyelerde insanları nasıl rahat ettiririz’ diye uğraşırken açıkçası bu tartışmalara çerez olmak meze olmak hiç hoşumuza gitmiyor" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması! 'Herkes bilsin' diyerek duyurdu - 2. Resim

"AMAÇLARI CHP'DE İÇ ÇATIŞMA ÇIKARMAK"

Adaylık tartışmalarının CHP içinde iç çatışma çıkarmaktan başka bir amaç taşımadığını savunan Mansur Yavaş, "Bizim asla bunların içinde olmayacağının herkes tarafından bilinmesini istiyorum" dedi.

PARLAMENTER SİSTEM ÇIKIŞI

Konuşmasında kuvvetler ayrılığı ilkesine vurgu yapıp parlamenter sisteme geri dönülmesi gerektiğini dile getiren Mansur Yavaş, parlamentonun işlevsizleştirildiğini ifade etti. Artık talimatla kararname çıkarıldığını bildiren Yavaş, "Ben CHP'nin tüzük kurultayında özellikle parlamenter sisteme geçiş konusunda çok kuvvetli söylemlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu bizim olmazsa olmazımız olmalı" diye konuştu.

Parlamenter sisteme dönüş konusunda güçlü bir açıklama yapılması gerektiğini kaydeden Yavaş, "Vatandaşta şöyle bir endişe var, yerine gelen de bu yetkileri kullanırsa diye bir endişe ki bu bizim biliyorsunuz, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde halkımıza taahhüdümüzdür" dedi.

Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması! 'Herkes bilsin' diyerek duyurdu - 3. Resim

"CHP, DEM PARTİ VE HÜDA PAR İLE ARASINA MESAFE KOYMALI"

30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili herhangi bir paylaşımda bulunmayan DEM Parti ve HÜDA PAR'a eleştirilerde bulunan CHP'li Yavaş, her iki partiyle de aralarına mesafe koymaları gerektiğini söyledi. 

Türkiye'yi bölmeye çalışanların başarılı olamayacağının altını çizen Yavaş, "Milli bayramlarımız kutlanıyor, kutlamayan iki tane parti var. Eğer biz milli ve dini bayramlarımızda ortaklaşamıyorsak burada bir sorun var ve bunlara mesafe konması gerektiğini düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün kazandığı zaferleri bir tek tweet'le kutlamayan insanların bu ülkeyle bağı gerçekten tartışmalıdır" şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: Tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...