Tgrt Haber

Masadan kalkma sürecini ifşalayan Aytun Çıray'a İYİ Partili Özlale'den tepki: Konuşulanları anlatsam... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
30 Ağustos 2023 09:50 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 10:04
Masadan kalkma sürecini ifşalayan Aytun Çıray'a İYİ Partili Özlale'den tepki: Konuşulanları anlatsam... 

Genel seçim öncesi partisinden istifa eden 27'inci dönem İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Akşener'in 3-6 Mart arasındaki masa krizinde neler yaşadığını gün gün anlattı. İYİ Parti aleyhine konuşmalarıyla dikkat çeken Çıray'a İYİ Partili Ümit Özlale'den tepki geldi. Çıray'a yüklenen Özlale, "Tekliflerini söylersem bir daha programlara çıkamaz" dedi. İşte ayrıntılar... 

Türkiye genel seçimleri geride bırakıp yerel seçimlere hazırlanmaya başlarken Millet İttifakı'nın aday belirleme sürecinde yaşanan depremler hala gündemdeki sıcaklığı koruyor. 

İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​, 3 Mart günü kamera karşısına geçerek altılı masanın aday dayattığını söylemiş ve masadan ayrılmıştı. Akşener masadan kalkarken, "Ne kumar masasında ne de noter masasında olmayacağız. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edildi" demişti. 

İYİ Parti lideri, görüşme trafiğinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​ ve ABB Başkanı Mansur Yavaş​'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olma şartının kabul edilmesiyle masaya 6 Mart tarihinde masaya geri dönmüştü

Genel seçim öncesi partisinden ayrılan 27'inci dönem İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray​ kişisel sosyal medya hesabından 3 Mart ve sonrasında yaşananları sosyal medya hesabından bir bir yazdı. "Yaşadıklarımı yazmam artık millete ve tarihe karşı zorunlu bir görev oldu diye düşündüm" diyen Çıray, 'belediye başkanları' formülünün CHP'li Erdoğan Toprak'tan geldiğini öne sürmüştü. 

https://twitter.com/TCAytunCiray/status/1694028333913125364

ÇIRAY'A TEHDİTVARİ ÇIKIŞ: KONUŞURSAM PROGRAMLARA ÇIKAMAZ

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Aytun Çıray'ın bu konuşmasına sert sözlerle yüklendi. 

Masadan kalkma sürecini ifşalayan Aytun Çıray'a İYİ Partili Özlale'den tepki: Konuşulanları anlatsam... 

2 Mart akşamı altılı masa toplantısından sonra İYİ Parti milletvekili ve divan üyelerinin toplandığını hatırlatan Özlale, "O masada konuşulanları anlatsam ve Aytun Bey’in oradaki tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz. İlk önce bunu netleştirelim ama bir siyasetçinin siyasi ahlakı gereği bir GİK toplantısında konuşulanlar genel başkan olmadığınız sürece sizde saklı kalması gereken şeylerdir" dedi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...