Tgrt Haber

Meclis’te 12 günlük bütçe maratonu başlıyor!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TRT Haber
05 Aralık 2022 09:30 - Güncelleme : 05 Aralık 2022 09:34
Meclis’te 12 günlük bütçe maratonu başlıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe maratonu bugün başlıyor. 2023 Yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nde kamu idaresindeki bütçe ve kesin hesapları üzerindeki müzakereler 8 turda ele alınacak.

Bütçe​ maratonu TBMM’de bugün başlıyor. TBMM’de gerçekleştirilecek görüşmeler ile 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, Genel Kurulda tartışılacak. Bütçe takvimine göre, bütçe görüşmeleri kesintisiz 12 gün sürecek. Genel Kurul, bütçe görüşmeleri için cumartesi ve pazar günleri dahil aralıksız toplanacak ve günlük programını tamamlayıncaya kadar çalışacak. Kamu idarelerinin bütçe ve kesin hesapları üzerindeki müzakereler 8 turda ele alınacak.

FUAT OKTAY​ SUNUM YAPACAK

Cumhurbaşkanlığı bütçesini Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay sunacak.  AK Parti adına Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş​ ve Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli kürsüde olacak. CHP adına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, MHP adına ise Grup Başkan Vekilleri Erkan Akçay ve Levent Bülbül konuşacak. İyi Parti adına da grup başkan vekillerinin kürsüde olması bekleniyor. Genel Kurul'daki bütçe maratonunun ilk haftasında 10 bakanlığın bütçesi görüşülecek. Görüşmeler sırasında ilgili bakanlar Genel Kurul'da hazır bulunacak.

MECLİS’E ZİYARETÇİ ALINMAYACAK

Genel Kurul'daki bütçe görüşmeleri sürecinde siyasi partilerin grup toplantıları yapılmayacak. Bütçe görüşmelerinin yapılacağı 5-16 Aralık'ta Meclis'e ziyaretçi de alınmayacak. Görüşmeler, cumartesi ve pazar günleri de dahil kesintisiz 16 Aralık'a kadar devam edecek.

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...