Tgrt Haber

Ön seçim sonuçları geldi! Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı belli oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Mart 2023 20:35 - Güncelleme : 12 Mart 2023 21:37
Ön seçim sonuçları geldi! Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın ardından 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanlığına aday olan üçüncü isim belli oldu. Memleket Partisi'nde yapılan ön seçimin ardından partinin genel başkanı Muharrem İnce oy birliğiyle cumhurbaşkanı adayı seçildi.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu​ ile görüşmeye sıcak bakan Memleket Partisi​ Genel Başkanı Muharrem İnce​, partisinin teşkilatında yapılan ön seçimle cumhurbaşkanı adayı gösterildi.

Memleket Partisi'nde cumhurbaşkanı adaylığı için ön seçim yapma kararı alınmasının ardından, partinin 35 ilçe başkanlığında kurulan sandıklarda oylama yapıldı. Muharrem İnce'nin Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi'nde cumhurbaşkanı adayı, üyelerin oylarıyla belirlendi.

OY BİRLİĞİYLE ADAY MUHARREM İNCE

Parti Sözcüsü İpek Özkal Sayan, yazılı açıklamasında, Muharrem İnce'nin oy birliğiyle Cumhurbaşkanı adaylığına seçildiğini belirtti. Sayan, Memleket Partisi tüzüğünün 66. maddesi gereği bugün bütün il ve ilçe başkanlıklarında sandık başına gidildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri 17.00'de sona erdi. Memleket sevdalıları oy birliğiyle Genel Başkan Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı adayı olarak belirledi. Doğrudan parti üyelerinin önüne sandık koyarak Cumhurbaşkanı adayımızı belirledik."

Ön seçim sonuçları geldi! Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı belli oldu

"TÜRKİYE'NİN EN DEMOKRAT PARTİSİYİZ"

Oylama işlemi devam ederken açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, Cumhuriyet tarihinde bir siyasi partinin, ilk kez cumhurbaşkanı adayının kim olacağını sadece delegeler ve milletvekillerine değil, bütün üyelerine sorduğunu belirterek, "Kapalı kapılar ardında, liderlerin iki dudağı arasında değil, gönlünü, yüreğini bütün örgüte açan bir siyasi oluşumuz. Belki de Türkiye'nin en demokratik kurumu Memleket Partisi'dir, bunun bilinmesini istiyorum" dedi.

Daha sonra basın toplantısı salonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde ittifaklar arasında yer alıp almayacaklarına yönelik soruya şöyle cevap verdi:

Ön seçim sonuçları geldi! Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı belli oldu

"İLK HEDEFİMİZ ERDOĞAN​'I GÖNDERMEK"

"Hiç telaşa gerek yok. Daha 60 gün süre var. Niye baştan beni bir yere yamamaya çalışıyorlar? Yapalım kampanyamızı, bir çıkalım. Belki ipi ben göğüsleyeceğim, belki birinci çıkacağım. Duruma göre bakarız. Türkiye'nin aleyhine hiçbir şey yapmayız, merak etmeyin ama telaş da yapmaya, baskı kurmaya gerek yok.

Birinci hedefimiz, Erdoğan'ı göndermek. İkinci hedefimiz, iktidar olmamız. Erdoğan ile Millet İttifakı arasındaki kavgada cevabı Millet İttifakı versin. Ben niye vereyim ki? Bana konuştukları zaman ben cevabı veririm."

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...