Tgrt Haber

Meral Akşener cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı: İkisine de itiraz etmeyiz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
27 Eylül 2022 22:25 - Güncelleme : 27 Eylül 2022 23:07
Meral Akşener cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı: İkisine de itiraz etmeyiz

İYİ Parti lideri Meral Akşener, kamuoyunda uzun süredir beklenen Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı hakkında çarpıcı mesajlar verdi. Son dönemde adaylık sinyali veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu adeta veto eden Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için 2 kişinin ismi verip bu isimlere itiraz etmeyeceklerini açıkça ifade etti.

2023 seçimleri öncesi 6'lı masa etrafında bir araya gelen Millet İttifakı​'nda cumhurbaşkanı adayı arayışları devam ediyor. Son günlerdeki açıklamalarıyla destek çağrısı yaparak adaylığa istekli olduğunu gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'na, ittifak içinden veto geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​, cumhurbaşkanı adaylığı için ilk kez bu kadar net konuştu. Kılıçdaroğlu'nu pas geçip 2 kişinin ismini veren Akşener, söylediği isimlerin adaylığına itirazları olmayacağını vurguladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN 2 ADAYINI AÇIKLADI

İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı bir televizyon kanalında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, Millet İttifakı'nın merakla beklenen cumhurbaşkanı adayı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş veya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nu işaret etti.

"MANSUR YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA İTİRAZIMIZ YOK"

İki isme de itirazları olmadığını söyleyen Meral Akşener, "Mansur Bey ya da Ekrem Bey aday gösterilecekse biz varız, itirazımız yok.Dolayısıyla buradaki amaç şu, kazanmak. Aday olurlar olmazlar, bu insanların aday olmasını istemek başka bir şey, aday olmalarına dair bu insanların bir tutumunun olması başka bir şey. Bu iki arkadaşımızdan bahsediyorum. Biz de masaya bir aday getirebiliriz. CHP'li de olabilir. Söylemek istediğim şey şu, kazanmak önemli. Çok endişem var, Türkiye'de insanlar nefes alamıyor" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAY OLMA HAKKI VAR"

Kendisinin aday olmayacağını yineleyip Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ise açık kapı bırakan Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu masanın oluşmasındaki teklif sahibi Kılıçdaroğlu'dur. 6'lı masayı toplayan o. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı tarifi vardı. Ben ona katıldığımı ifade ettim. Benim söylediğim bir şey daha var, kazanacak bir aday olmalı. Kılıçdaroğlu'nun aday olma hakkı mevcut. Diğer liderlerin de mevcut. O masada bir tek kişi var o da benim, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda 'ben aday değilim' dedim. Aday değilim dediğim için pişman değilim."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...