Tgrt Haber

Meral Akşener ile bir araya gelen Mansur Yavaş'tan ittifak açıklaması 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 Kasım 2023 19:44 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 19:57

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Yavaş, ittifak konusuna girmediğini belirterek, "Gelecekte ne olacağı konusunda bir belirsizlik var. Şu an için herhangi bir içerik paylaşma yetkim yok çünkü her iki partinin de kendi yetkili kurulları var" şeklinde konuştu. Yavaş'ın parti binasında karşılanmaması ve çıkışta uğurlanmaması dikkatlerden kaçmadı.

Yerel seçimler için geri sayım sürerken muhalefet cephesinde 'ittifak' kararları tartışılmaya devam ediyor. 81 ilde tek başına seçime girme kararı alan İYİ Parti lideri Meral Akşener​'e, CHP lideri Özgür Özel ve değişim hareketinin lideri Ekrem İmamoğlu​, açık kapı bıraktı. Akşener ise kararından dönmemekte ısrarcı duruş sergilerken bugün Ankara​'da dikkat çeken bir ziyaret gerçekleşti. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş​, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

Yavaş, görüşme için İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi. Daha önce olduğunun tersine kapıda karşılanmayan Yavaş parti binasına girdi. Görüşmede İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Seçim İşleri Başkanı Sedat Aksakallı ve Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da yer aldı.

İki ismin görüşmesi yaklaşık 30 dakika sürdü. Genel merkez binasının çıkışına uğurlanmayan Mansur Yavaş, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Akşener'e, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in selamını getirdiğini belirten Mansur Yavaş, "Bundan sonrası için bir gelişme olur mu, olmaz mı bilmiyorum. İçerik olarak ben bir şey iletme durumunda değilim. Çünkü iki partinin de yetkili kurulları var. Sadece onu ilettim ve şimdi ayrılıyorum. Daha sonrasını gerek görürlerse parti kurulları bir açıklama yaparlar" dedi. 

"İTTİFAK KONUŞULMADI"

Görüşme için "Nezaket görüşmesiydi" diyen Yavaş, ittifak konusuna girmediğini kaydetti.

İYİ Parti, Genel İdare Kurulu'nda alınan kararla yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla gireceğini açıklamıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...