Tgrt Haber

İttifaka açık kapı! Özgür Özel'in ittifak çağrısına Meral Akşener'den cevap geldi

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: TGRT Haber
30 Kasım 2023 11:28 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 12:35

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Görüşme sonrası Özgür Özel'in ittifak çağrısına cevap veren Akşener, konuyu pazartesi günü kurmaylarıyla değerlendirip ona göre karar alacaklarını bildirdi. CHP lideri Özel ile yerel seçimin iş birliği gerektirdiğini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​ ile İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

CHP​ lideri Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek, Gül Çiftçi ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın eşlik etti.

ANKARA'DA DİKKAT ÇEKEN GÖRÜŞME

Yerel seçimler​ öncesi Ankara'da dikkat çeken bir görüşme gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir araya geldi.

İttifaka açık kapı! Özgür Özel'in ittifak çağrısına Meral Akşener'den cevap geldi

İTTİFAK ÇAĞRISINA CEVAP

Akşener, Özel'in ittifak çağrısıyla ilgili konuştu. Akşener şunları söyledi: 

"Bizim bir kararımız var, 81 ilde tek başımıza seçime girmek şeklinde. O konuyu Genel İdare Kurulunda tekrar, hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz sorusunu götürebilir misiniz sorusuydu bu. Biz de pazartesi günü doğal olarak GİK'imizi toplayacaktık zaten, orada bu soruyu kurulumuza soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek, o zaman göreceğiz."

Özgür Özel ise “Yaptığımız görüşmede çok iyi değerlendirmeler yaptık. Bir GİK kararıyla alınmış kararları vardı. Biz bu karara saygılı olduğumuzu bir yerel seçimlerde ittifak kelimesi yoruldu diye tekrar ettim. Yerel seçim ikili işbirliklerini gerektiriyor. İş birliğinde olup olamayacağımızı, kararı yeniden gözden geçirilip geçirilmeyeceğini, birlikte çalışılıp çalışılmayacağına dair cevabımızı aldık” diye konuştu.

İYİ PARTİ YEREL SEÇİMLERE TEK BAŞINA GİRECEĞİNİ DUYURMUŞTU

İYİ Parti, geçen Mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde CHP'nin de içinde yer aldığı Millet İttifakı'nda bulunuyordu ancak seçimlerden sonra İYİ Parti ittifaktan ayrıldığını ve gelecek seçimlere tek başına gireceğini duyurmuştu.

CHP Başkanı Özgür Özel dün grup toplantısında muhalefete seslenmiş "Bütün Türkiye’yi büyük güç birliğine davet ediyoruz." açıklamasını yapmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da geçen hafta Akşener ile İYİ Parti genel merkezinde görüşmüştü.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...