Tgrt Haber

İYİ Parti lideri Meral Akşener TOGG’un açılış törenine katılmayacağını duyurdu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2022 10:41 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 11:11
İYİ Parti lideri Meral Akşener TOGG’un açılış törenine katılmayacağını duyurdu

29 Ekim’deki TOGG’un fabrika açılışına davet edildiğini duyuran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener planlanmış programı olduğu nedeniyle etkinliğe katılmayacağını açıkladı. Akşener, partisini temsilen Koray Aydın'ın açılışa gideceğini söyledi.

Türkiye’nin yerli otomobili  TOGG​ için geri sayım artık başladı. 29 Ekim'de yapılacak olan açılışa vatandaşlar heyecan dolu anları beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i davet etti.  

KILIÇDAROĞLU AÇILIŞA KATILMAYACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TOGG’un fabrika açılışına katılmayacağını CHP Sözcüsü Faik Öztrak duyurdu.

AKŞENER DE GELMİYOR

İYİ Parti lideri Meral Akşener TOGG’un fabrika açılışına davet edildiğini ancak başka bir programı olduğu için katılmayacağını söyledi. Akşener söz konusu açılışa partiyi temsilen Koray Aydın’ın katılım sağlayacağını ifade etti. 

TOGG'UN AÇILIŞI 29 EKİM'DE

Markalaşma ve üretim anlamında önemli adımların atıldığı Türkiye'nin vizyon projesi TOGG'un seri üretiminin gerçekleştirileceğiGemlik​ Kampüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın katılımıyla, 29 Ekim'de açılacak.

2030'A KADAR 1 MİLYON ADET ÜRETİM PLANLANIYOR

Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreği sonunda C segmentindeki ilk aracı olan SUV pazara çıkacak. Ardından da yine C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla "aynı DNA'yı taşıyan" ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak.

Gemlik tesisinde üretim kapasitesi yıllık 175 bine ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak olan Togg, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı modelde toplam 1 milyon araç üretmeyi planlıyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...