Tgrt Haber

İYİ Parti lideri Meral Akşener’den ‘başörtüsü’ için mutabakat çağrısı: Biz varız

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
18 Ocak 2023 14:05 - Güncelleme : 18 Ocak 2023 14:16

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başörtüsüne anayasal güvence amacıyla hazırlanan anayasa değişiklik teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Partisinin grup toplantısında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti lideri ‘mutabakat’ çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hazırlanan başörtüsüne anayasal güvence getirecek olan düzenleme tamamlandı. Muhalefetin ikinci tur görüşmelerinde randevu vermediği AK Parti, ortağı MHP​ ile anlaşma sağlandı. Söz konusu teklif Meclis Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacak. Gözler yarın komisyondaki açıklamalara çevrilirken İYİ Parti liderinden dikkat çeken bir açıklama geldi.

AKŞENER’DEN MUTABAKAT ÇAĞRISI

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan ve ‘başörtüsüne anayasal güvence’ teklifini değerlendiren İYİ Parti lideri, iktidara tepki gösterdi. "Her zamanki gibi yarım yamalak yapılmış eksik bir işle çıkmışlar, mutabakat arıyorlar." diyen Akşener, "Hodri meydan! Madem bu konu yeniden siyasetin gündeminde, madem bu konu yeniden masada; o zaman anayasaysa anayasa, mutabakatsa mutabakat. Biz varız." diye konuştu.

Konuyla ilgili çalışmalarının hazır olduğunu söyleyen Akşener, şunları kaydetti:

"Biz buradayız. Eksikleri gideren, özgürlük alanlarını genişleten ve milletimizin ekseriyetini ortak bir noktada buluşturacak, teklifimiz hazır. Biz hazırız. Millet için, memleket için hayra vesile olacak, sahici bir mutabakata varıp bu esasında var olmayan tartışmayı tarihe gömmek için, biz hazırız."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Misafir 18 Ocak 2023 14:41

Bizi din düşmanlarından da din tüccarlarindan da kurtarın.

Sonraki Haber Yükleniyor...