Tgrt Haber

Meral Akşener büyükşehir kararını verdi, İzmir adayını açıkladı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2023 09:30 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 10:13
Meral Akşener büyükşehir kararını verdi, İzmir adayını açıkladı 

26 Ağustos'ta yerel seçimlere 'her parti ayrı girsin' diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'den bir çıkış daha geldi. "İttifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" diyen İYİ Parti lideri, İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını açıkladı. İzmir adayını da duyuran Akşener, genel seçimlerle ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar... 

Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​, 7 ay kalan yerel seçimlerle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. 

İstanbul​ ve Ankara​ dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını söyleyen İYİ Parti lideri, "Benim geldiğim nokta şu; kutuplaştırmanın Türkiye’ye dayattığı 50 artı 1 ittifak sistemi, Türkiye’ye büyük zarar veriyor. Onun için de biz bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" diye konuştu. 

"İZMİR'DE ÜMİT ÖZLALE ADAYIMIZ" 

81 ilde ayrı adaylarla girme kararının belediyeleri kaybettirme ihitmali olması üzerine yöneltilen soruyu cevaplayan Akşener, "Öyle adaylar çıkaracağız ki… İzmir’de CHP ceketini assa seçilir diye bir kanaat var. Ümit Özlale şu an itibariyle çalışıyor. “Ben adayım” dedi. 81 ilde aday çıkaracağız. Ama küçücük ilçelerde öyle şeyler olur ki teşkilatlar kendi aralarında işbirliği yapıyorlar. Onlar yapılabilir" diyerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Özlale olduğunu açıkladı. 

LİDERLERE AKŞENER'DEN KILIÇDAROĞLU SORUSU 

Millet İttifakı kurulmadan önce diğer partilere gidip genel başkanlarıyla temasta olduğunusöyleyen Akşener, liderlere 'Sayın Kılıçdaroğlu adayım derse ne yapacaksınız?' diye soru yönelttiğini söyledi. Akşener o görüşmeyi şu sözlerle anlattı: 

"Fatih Erbakan'ın partisi dahil, partileri dolaştım. Fakat Sayın Davutoğlu'na, Sayın Gültekin Uysal Bey'e, Sayın Babacan'a, Sayın Karamollaoğlu'na bir soru sordum. 'Sayın Kılıçdaroğlu adayım derse ne yapacaksınız?' diye. Oradan cevaplar aldım. Sayın Kılıçdaroğlu ile beraber de Sayın Kuşoğlu, Sayın Böke gibi arkadaşlar var. Karşılıklı oturduk. Ben bir genel giriş yaptıktan sonra şunu söyledim; dedim ki 'Bu iki belediye başkanımız ita amiri sizsiniz bizler de destekledik. Bu iki arkadaşımız gerçekten morali bozuk seçmenin yanında yer aldığı ve taraftar olduğu bir durum haline geldik. İkisini birden aday göstermeyeceksiniz ikisini de geri çekin. Bu şahitli. 

Ben zannettim ki böyle olacak. Sayın İmamoğlu Türkiye'yi gezdi. Mansur Bey'e müthiş bir sempati vardı. 20 Ocak 2020'de, masa kurulmak üzere. Ben ilçe ilçe, il il gezmeye başladım. Daha iki yıl var seçime. Bu iki arkadaşı Antalya'da da söylüyorlar, Trabzon'da da söylüyorlar, Niğde'de de söylüyorlar. Nasıl bir şey... Ya Hakkari'de söylüyorlar. Hakkari'de Mansur Yavaş da söylendi. Birden bire masa kuruldu. Masayı tetikleyen Sayın Davutoğlu'dur, ama kuran Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Sonra birden o masada parlamenter sisteme dönüşle ilgili karar alındı. Çok güzel bir çalışma yapıldı. Bu masanın siyasi politikalar metni hazırlandı. Sorun tespit edilip cevapları bulundu. Binlerce maddelik bir şey. İş geldi diğer mevzunun nasıl olacağına. Benim 3 Mart'ta masaya giderken..." 

3-6 MART ARASINDA NELER YAŞANDI? 

Akşener masadan kalkma krizi yaşanmasının ardından yaşanan süreci anlattı. Belediye başkanları formülünün iki belediye başkanından geldiğini söyleyen Akşener, "Bu seçenekler onlardan geldi. Ben bu iki belediye başkanının yardımcı olmasını öneren ben değilim. Onlar bana başka seçenekler de sundular. İkisini kabul ettim. Bundan Kemal Bey'in bilgisinin olduğunun ispatlanmasını istedim. Üç kişi hariç herkes bu fikri, 'kazanacak adaydan' 'kazanacak formüle geçtim' onayladı. Ertesinde biz dördümüz buluşmak üzere çıktık. Kemal Bey, ben, iki belediye başkanı... Bu iki arkadaşın icracı ve yetkili başkan yardımcılığını teyit ettik. Bundan sonrası çok vahim. Öğrendim ki masadakilerin haberi yok... Önce ben kağıdı imzalıyoruz zannettim.

Önce Temel Bey 'ne oluyor' dedi. Şaşırdım. Ali Bey 'böyle bir şey olamaz' dedi. Sonra ben en başından anlattım, teklifi benim getirmediğimi, bu teklifin CHP'den geldiğini söyledim. 'Yani bu teklif size CHP'den geldi, öyle mi?' dedi. 'Ben bir arkadaşlarımla görüşeyim' dedi, sonra geldi 'kabul etmiyorlar' dedi ve dışarıda 10 bin kişi var... Sonra Allah var ben dedim o zaman 'tamam arkadaşlar bu kalsın benim üstümde' dediğimde Davutoğlu devreye girdi ve orta yol bulundu." 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...