Tgrt Haber

Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'ittifaklar bitsin' çağrısı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
22 Kasım 2023 12:20 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 12:25
Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'ittifaklar bitsin' çağrısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, '50+1' sisteminin kaldırılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. Mevcut sistemin partileri yanlış yollara sürüklediğine dikkat çeken Akşener, "Gelin siz de bizim gibi seçimlere ittifak ile değil tek başınıza girin" dedi.

İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

SİYASETTE 50+1 TARTIŞMASI

Geçtiğimiz hafta yine bu savrulmalardan birini yaşadık. Çok değil, daha birkaç yıl önce iktidarın bir daha açılmamak üzere kapattığını söylediği bir sayfa, bir de baktık ki bugün yeniden açılmış. Dün büyük büyük hamasi cümlelerle savundukları, itirazlarımızı da her türlü hakaret ve iftirayla reddettikleri 50+1 sistemini bugün değiştirmek istiyorlar. Hem de bizzat Sayın Erdoğan’ın sözcülüğüyle.

Sabah şeriflerin hayrolsun Sayın Erdoğan​. Biz zaten hesapsız, kitapsız, alelacele getirdiğiniz, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin Türkiye’nin başına bela olacağını daha 2017 yılında söylemiştik. Bu ucube sistemin Türk demokrasisinde derin yaralar açacağını söylemiştik. Zaten var olan kutuplaşma ortamının daha da derinleşeceğini söylemiştik. Ve biz, o nedenle o gün 'hayır' demiştik.

"TÜRK SİYASETİ İTTİFAKLARA MAHKUM OLDU"

Tüm uyarılarımıza rağmen, bizi dinlemediniz. Yanlışta ısrar ettiniz. Hatalarınızda inat ettiniz. Ez cümle günaydın Sayın Erdoğan. Sonunda bizim dediğimize geldiniz.

Peki bu süreçte kaybeden kim oldu? Ne yazık ki yine aziz milletimiz oldu. Değerli arkadaşlarım AK Parti iktidarının 'Bu ülke koalisyonlardan çok çekti' diyerek çıktığı yolun sonunda, Türk siyaseti ittifaklara mahkum oldu. Aradan geçen yılların ardından Sayın Erdoğan da artık anlamış olacak, geçtiğimiz günlerde çıktı ve dedi ki '50+1 mecburiyeti, partileri yanlış yollara sevk ediyor.' Yani tamamen kendi eseri olan ve inatla Türkiye’ye dayattıkları ittifak sisteminden bizzat kendisi şikayetçi oldu.

"+1'E SIKIŞTIRILAN SİYASET İLKESİZLİĞE ALAN AÇIYOR"

Cumhur ittifakı'nın içindeki çekişmeler, ortaklar arasındaki sorunlar, Meclis kürsülerinden gönderilen mesajlar, elbette bizi değil kendilerini ilgilendirir. Ama ortada duran bir gerçek var; 50+1 şartının dayattığı ittifak sistemi, milletimizi iki yumruk arasına mahkum ediyor. Milletimiz velinimet olmaktan çıkartılıp rakama indirgenerek siyasi tercihlerinde seçeneksiz bırakılıyor. +1'e sıkıştırılan siyaset düzeni kimliksizliğe, kişiliksizliğe ve ilkesizliğe alan açıyor. Ve bu şekilde yapılan bir siyaset de milletimizin,siyaset kurumuna olan güvenini derinden yaralıyor.

İşte o nedenle, biz İYİ Parti olarak ittifak sisteminin neden olduğu bu yozlaşmaya karşı çıktığımız için 2024 yerel seçimleriyle birlikte hür ve müstakil bir siyasetin yolunu açtık. Nitekim geçtiğimiz Ağustos ayında tüm siyasi partilere de bir çağrıda bulunduk. 'Gelin, seçimlere ayrı ayrı girelim; vatandaşlarımızın tercihlerini özgürce yansıtacağı bir rekabet ortamı oluşturalım' dedik. 'Türk siyasetini bugün içinde bulunduğu ve milletimizin aleyhine çalışan siyasi pragmatizm sarmalından çıkaralım' dedik. 'Gelin, koltuklara değil, milletimize hizmet için yarışalım.' dedik.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Madem ki Sayın Erdoğan da 50+1 şartının dayattığı ittifak sisteminden bu kadar rahatsız, o zaman buradan bizzat kendisine sesleniyorum. Gelin, AK Parti olarak ittifak sisteminin ülkemize dayatılmasının siz de bizim gibi önüne geçin. Gelin, Türk demokrasisinin tıkanan nefesini açmak için siz de bizim gibi bir adım atın. Gelin, önümüzdeki seçimlere AK Parti olarak, siz de İYİ Parti gibi tek başınıza girin.

Ama Sayın Erdoğan eğer ki bu açıklamayı yapmaktaki amacın; anayasa değişikliğinin arkasına sığınıp sistem ile birlikte 2 dönem kuralını değiştirmekse işte o zaman hiç kusura bakma, çok beklersin. Eğer ki tüm bunları bir kez daha aday olabilmek için yapıyorsan hiç kusura bakma.

"İYİ PARTİ'DE HER ŞEY YOLUNDA"

Değerli dava arkadaşlarım biliyorsunuz, ilginç günlerden geçiyoruz. Bir yanda, sözde muhalif basın. Diğer yanda yandaş basın. Türkiye’yi araya alıp mutlu mesut yaşayan iki kutup İYİ Parti’ye karşı birleşmiş. El birliğiyle herkes İYİ Parti’yi tartışıyor. Ne mutlu bize. Neymiş? İYİ Parti zor durumdaymış. Bak sen hele. Seçmene verdiği sözlerin hiçbirini tutmayanların keyfi yerinde, milletimizi enflasyona ezdirenlerin, keyfi yerinde memleketi kaçak hendeğine çevirenlerin keyfi yerinde ama yetkiyi alıp Türkiye’yi düze çıkarmak için sabırsızlanan İYİ Parti zor durumdaymış.

Seçimleri el birliğiyle Sayın Erdoğan’a hediye edenlerin keyfi yerinde, parti içi hesaplarını görmek için Türkiye’yi feda edenlerin keyfi yerinde, yüzde 60 şakşakçılarının, kola kutusu meraklılarının keyfi yerinde ama tüm itirazlarında haklı çıkan, sözünün değeri daha yeni anlaşılan İYİ Parti zor durumdaymış.

Dün 'Yüzde 60 ile kazanırız' yalanını üretenler bugün çıkıp İYİ Parti üzerinden yeni yalanlar türetiyorlar. Varsın olsun. Biz artık alıştık. Çünkü bunların tıyneti böyle. Hiç kusura bakmasınlar. İYİ Parti’de güneş yerinde, her şey yolunda. Ama bu yaşadıklarımız kesinlikle tesadüf değil.

Hatırlayın dün sözümüz dinlenseydi ve milletin tartısına, milletimizin bizden talep ettiği bir adayla çıksaydık bu en çok kimi üzerdi? Elbette saray ve eşrafını üzerdi. İşte bu nedenle, 'kazanacak aday' dediğimiz için bizi topa tuttular ama 'yüzde 60’la alırız' diyen akılsızlara dokunmadılar.

"PARTİMİZDEN KORKTUKLARI İÇİN BİZİ KARALIYORLAR"

Peki bugün İYİ Parti’nin hür ve müstakil siyasetinden en çok kim çekiniyor? Elbette saray ve eşrafı çekiniyor. Peki sizce saray medyası ve trolleri neden İYİ Parti’ye ittifak baskısı kuran malum odaklara destek veriyor? Sebebi çok açık. Çünkü ittifak içinde flulaşan parti kimliğimizin artık berrak bir şekilde görünmesinden korkuyorlar."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...