Tgrt Haber

Meral Akşener’den ‘ortak aday’ resti: Masa noter görevi görmeyecek

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
24 Şubat 2023 13:34 - Güncelleme : 24 Şubat 2023 13:43
Meral Akşener’den ‘ortak aday’ resti: Masa noter görevi görmeyecek

Son dakika haberi: 6’lı masa bir kez daha ‘ortak aday’ tartışması içerisinde girdi. CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nun “Bu masa Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için kuruldu” sözlerine İYİ Parti lideri Meral Akşener tepki gösterdi. Böyle bir durumun kendisine söylenmediğimi belirten Akşener “Bu masa noter görevi görmeyecek” dedi.

6 Şubat’ta Türkiyedeprem​ felaketi yaşadı. Kahramanmaraş​ merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin üzerinden 19 gün geçti. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği söz konusu deprem bölgesinde milyonlarca vatandaş bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. Yaşanan felaketin yaraları sarılması için çalışmalar sürerken seçim​ tarihinin erteleneceği iddiaları kulislerde konuşuldu.

ADAY ÇIKIŞI MASAYI YİNE GERDİ

AK Partili yetkililer bazı medya kuruluşlarına yaptığı açıklamada seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağını söylemesine rağmen muhalefet ‘seçimler ertelenemez’ diyerek çıkışta bulundu. Deprem faciası sonrasında 6’lı masanın gerçekleştirmeyi planladığı toplantı da ertelendi. Aday belirsizliğinin sürdüğü masada CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nun yaptığı çıkış İYİ Parti cephesinden tepki ile karşılandı.

AKŞENER’DEN CHP’Lİ VEKİLİN SÖZLERİNE TEPKİ

İYİ Parti lideri Meral Akşener katıldığı televizyon programında CHP’li vekillerin sözlerine tepki gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı olmadığı takdirde masanın dağılacağını belirten Kuşoğlu'na, Akşener'den "Bu masa noter değil." dedi.

Meral Akşener, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ortak olarak adayın belirleneceğini kendi ilan etti. Sayın Bülent Kuşoğlu, bu masa Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kurulduğunu betimleyen ve onun adaylığı olmadığı takdirde masanın dağıtılacağını söyledi. Bu açıklama tezkip görmedi. Bilindiği gibi Sayın Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu'na çok yakın bir insandır. Liderler olarak o masaya otururken olan bilgimiz: Gücümüzü birleştireceğiz ve 13. Cumhurbaşkanını seçtireceğiz... Dolayısıyla o zaman rol icabı kurulmuş bir masa olur, noterlik görevi gören bir masa olur. Bu masa noter görevi görmeyecek. Bize söylenen öyle değil.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...