Tgrt Haber

Millet İttifakı’nda ‘bakanlık’ krizi! Akşener’in sözlerine tepki gecikmedi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 May 2023 09:19 - Güncelleme : 11 May 2023 10:18
Millet İttifakı’nda ‘bakanlık’ krizi! Akşener’in sözlerine tepki gecikmedi

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katıldığı bir programda seçimleri kazanması durumunda bakanlıkların İYİ Parti ve CHP arasında dağıtılacağına yönelik sözleri Millet İttifakı’nın diğer üyeleri tarafından tepki ile karşılandı.

14 Mayıs’taki seçimlere artık sadece 3 gün kaldı. Kritik seçimler öncesinde Millet İttifakı​ cumhurbaşkanı adayı olarak yoğun görüşmeler ve tartışmalar ışığında CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu duyurdu. Yaşanan krizin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sözleri yine Millet İttifakı’nda farklı seslerin yükselmesine yol açtı. Akşener katıldığı programda ittifakın küçük partileri olarak tanımlanan siyasi partilere atıfta bulunarak seçimi kazanması durumunda bakanlıkların CHP​ ve İYİ Parti arasındaki milletvekili sayısının oranına göre dağıtılacağını söyledi.

AKŞENER’İN SÖZLERİ MİLLET İTTİFAKI’NI KARIŞTIRDI…

Akşener’in bu sözleri Millet İttifakı’nda büyük yankı uyandırdı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu her partiye en az bir bakanlık verileceğini, bunun oy oranlarına göre artabileceğini ifade etti.

DAVUTOĞLU’DAN CEVAP GECİKMEDİ

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre Davutoğlu, tartışma oluşturan ve yeni polemiğin fitilini ateşleyen sözlere şu ifadelerle cevap verdi;

Daha önce açıkladığımız yol haritasına göre bütün partilerin liderleri cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Ayrıca her bir partiye birer bakanlık verilecek. Sonra oy oranlarına göre de bakanlıkları olacak. Sayın Akşener o paylaşımında, diğer partilerin bakanlık almayacağını değil, diğer partilerin Cumhuriyet Halk Partisi içinde temsil edildikleri için milletvekili oranlarına bakılacak demek istemiştir. Yol haritamız açık, buradan kimse sorun çıkacağını beklemesin.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...