Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu’nun adaylığına şartlı onay! Gazeteci yazar Küçük 'kaynaklarım sağlam' diyerek açıkladı, işte Akşener’in Cumhurbaşkanı formülü 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
02 Mart 2023 12:47 - Güncelleme : 02 Mart 2023 13:12

Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağı yönündeki açıklamalar 6’lı masanın aday belirleme sürecini hızlandırdı. Bugün bir araya gelecek olan 6’lı masa, Cumhurbaşkanı adayını netleştirecek. Ancak İYİ Parti ile CHP arasında adaylık krizi devam ediyor. Kılıçdaroğlu ile Akşener arasındaki sürpriz toplantının ardından adaylık pazarlığının yapıldığı iddialar arasında. Peki Akşener’in Kılıçdaroğlu’na sunduğu formül ne? İşte çok konuşulacak iddia…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini 14 Mayıs​ olarak işaret etmesinin ardından 6’lı masada adaylık tartışmaları alevlendi. Geçtiğimiz günlerde, CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu​ ile İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında yapılan sürpriz görüşmenin ardından kulislerde ibrenin Kılıçdaroğlu’na döndüğü konuşuluyor. Ancak son günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın da adı geçiyor. Öte yandan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Millet İttifakı'nın bugün düzenleyeceği toplantıda Cumhurbaşkanı adayının belirleneceğini açıkladı. Kulislerde farklı isimler konuşulurken Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, sağlam kaynaklardan edindiği son bilgiyi TGRT Haber’de aktardı. 

AKŞENER’İN FORMÜLÜ 

Yazar Küçük, Akşener’in Kılıçdaroğlu’na sunduğu teklifi şöyle paylaştı: “Sağlam isimlerden duydum. Akşener demiş ki bir tane Cumhurbaşkanı yardımcınız olsun, o da ben olayım. Siz parlamenter sitemdeki gibi sembolik olun, icranın başında ben olayım, 6’lı masada başka yardımcınız olmasın, onlara bakanlık verelim demiş. Kılıçdaroğlu cevap olarak bunu düşüneyim demiş.”

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...