Tgrt Haber

Mersin'de kariyer merkezine rekor başvuru

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Mart 2024 00:19 - Güncelleme : 07 Mart 2024 00:25
Mersin'de kariyer merkezine rekor başvuru

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi'nin organize ettiği 'Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği Zirvesi'nde bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Şimdiye dek 38 bin vatandaşımız bizzat başvuruda bulundu. Bunlardan 25 bin tanesi işe ya da eğitim programlarına yönlendirildi. 14 bin birey, bizim ya da bizim aracılığımızla yönlendirildikleri kurslarda kişisel ve kurumsal yeteneklerini geliştirme imkanı buldu." dedi. 

'Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği Zirvesi', Mersin​ Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Zirveye Başkan Seçer’in yanı sıra; üniversite, oda, birlik ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vakıflar, iş dünyası bileşenleri ve öğrenciler katıldı.

"DEĞERLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI"

Kariyer merkezi toplantılarına zaman zaman kendisinin de katıldığını söyleyen Başkan Seçer, 5 yıl boyunca kentin birleşenlerini bir araya getiren önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, “Kariyer Merkezimiz 5 yılda değerli çalışmalara imza attı. Yaptıkları en iyi çalışmalardan biri de üniversiteleri, odaları, birlikleri, sivil toplumu, vakıfları; toplamda 47 kurum ve kuruluşu bir araya getirerek, 'İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nu kurması oldu. Etkin çalışan bir kurul, kentteki tüm aktörler var. Öncüsü Mersin Büyükşehir Belediyesi ama zenginleştiren 47 ayrı kurum var” dedi.

Mersin'de kariyer merkezine rekor başvuru - 1. Resim

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Meslek Edindirme Kurs Merkezlerinin de olduğuna değinen Seçer, bu tarz çalışmaları çok değerli bulduğuna vurgu yaptı. Seçer, “MERCEK olarak andığımız toplamda 4 meslek edindirme kursumuz var. Aktif olarak 30 ayrı kursumuz ve şu ana kadar 641 kursiyerimiz var. Bugüne kadar da toplam 216 kurstan 4 bin 63 kursiyer faydalandı. Bu alanda çalışmalarımızı ikinci beş yılımızda da sürdüreceğiz ve daha etkin çalışmalar yapacağız. Bu ilk 5 yılda da önemli deneyimler elde ettik” şeklinde konuştu. 

Mersin'de kariyer merkezine rekor başvuru - 2. Resim

MERSİN'İN TANITIMINA DİJİTAL DOKUNUŞ 

Turizm alanında ve Mersin’in tanıtımında da dijital imkanları kullandıklarından bahseden Seçer, "Visit Mersin bunlardan bir tanesi. Ziyaretçilerin seyahatlerini planlayabileceği bir dijital platform. Yine Antik Mersin uygulaması projesi. Bu da toplam 33 kilometre uzunluğa sahip, 5 ayrı kültür rotasını bulabileceğimiz bir uygulama. Antik Mersin Tanıtım Ofisi’ni de yeni gerçekleştireceğiz. Sahilde, Kültür Park’ta bunu yapıyoruz. Bunu, arttırılmış sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak gerçekleştireceğiz. Çok güzel bir ofis yapıyoruz" diye koştu. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...