Tgrt Haber

MHP'de ard arda iki istifa

03 Kasım 2015 15:39
MHP'de ard arda iki istifa

Sakarya’nın Ferizli İlçesi’nde MHP İlçe Başkanı Zekeriya Karadeniz'in istifasının ardından bir haber de Kahramanmaraş'tan geldi.

Sakarya’nın Ferizli İlçesi’nde MHP İlçe Başkanı Zekeriya Karadeniz, 1 Kasım seçimlerinde parti oylarındaki düşme nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. Zekeriya Karadeniz yaptığı açıklamada 7 Haziran’da  yapılan milletvekilliği seçimlerinde ilçede 2 bin 967 oy aldıklarını, 1 Kasım’da ise bu sayının 1984’e düştüğünü belirterek, "Bu nedenle kendimi başarısız görüyorum. Bu vesileyle görevimden istifa ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partimin, hainlerin ve PKK destekçisi olan HDP sıralamasının altında olması onuruma dokundu.  Bir ülkücü Türk vatandaşı olarak boynumuz bükülmüş, onurumuz incinmiştir. 20 Aralık 2014 tarihinde MHP Ferizli ilçe teşkilatı kongresinde seçildiğim İlçe Başkanlığından bugün itibari ile istifa ediyorum. Tüm çalışma arkadaşlarıma vermiş oldukları onurlu mücadelen dolayı teşekkür ediyorum. Bir Kasım seçimleri vatanımıza milletimize hayırlı olsun"  dedi.
Kahramanmaraş’ın merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediye Meclis üyesi Mehmet Akif Tolun, MHP’den istifa etti. Dulkadiroğlu Belediye Meclisi’nde MHP’den üye olan Tolun, seçimlerin ardından partisinin oy kaybı nedeniyle parti üyeliğinden istifa ettiğini, Meral Akşener’in MHP Genel Başkanlığı’na seçilmesi halinde yeniden MHP’ye döneceğini söyledi.
Bir istifa da Kahramanmaraş'tan
Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Akif Tolun, "Meral Akşener’i partinin başında görmek istiyoruz" diyerek partisinden istifa etti.
İstifasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Tolun, istifasının genel merkeze tepki olduğunu herkesin tepkisini ortaya koyması gerektiğini söyledi. Bu kadar oy kaybetmenin bir anlamı olmadığını ifade eden Tolun, "Bağımsız olarak meclis üyeliğime devam edeceğim. Daha sonraki genel kurulda alınacak yeni başkanımız artık kim olursa ona göre partimizin içerisinde çalışmaya devam edeceğim. Ama yine bu kadro olduğu takdirde MHP ile hiçbir ilişkim kalmayacak. AK Parti’ye şuan için geçmeyi düşünmüyorum. Meral Akşener hanımın genel başkanımız olmasını istiyoruz. Zaten şu an taban bundan yana. İnşallah Meral Akşener hanımefendi olur bizde onunla beraber Türkiye’mizin birlik ve beraberliği için hep beraber birlikte çalışırız" diye konuştu.
Meclis üyeliğinden istifa etmediğini aktaran Tolun, parti içerisinden istifa etmeyi düşünenlerin olduğunu ama kendi iradelerine kalan bir durum olduğunu kaydetti

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
OSMANLI NIN TORUNU 4 Kasım 2015 10:50

Eskiden ülkücüydün şimdi türkücü oldun.Sen söyle Demirtaş çalsın.29 EKİM Kutlamasını kandildemi yaptın.Bizide yedin kendinide ülkemide.Yolun sonuna geldin.Bu kadar üyenin nasıl günahına girdin.ALLAH bunların hesabını sana soracak.

Sonraki Haber Yükleniyor...