Tgrt Haber

MHP'de kurultay krizi devam ediyor

14 May 2016 13:43
MHP'de kurultay krizi devam ediyor

MHP'deki kurultay krizi ile ilgili Genel başkan adaylarından ortak açıklama geldi. Meral Akşener, kongre salonunda inceleme yaptı. Yarın salona 4 aday birlikte geleceklerinin altını çizen Akşener, "Baskıya rağmen kurultay yapmaya çalışacağız" dedi.

MHP'deki kurultay krizi ile ilgili muhaliflerden beklenen açıklama geldi. Milliyetçi Hareket Partisi'nde muhalif genel başkan adayları, yarın sabah saat 10'da kurultayın yapılacağı adreste olacaklarını duyurdu. 4 genel başkan adayı ortak açıklamalarında, "MHP kurultayının yaptırılmaması için hukukun ayaklar altına alındığını" savundu.
 
ÇAĞRI HEYETİNDEN AÇIKLAMA
 
Çağrı heyeti: Kurultay için her türlü adli girişimde bulunmayı sürdüreceğiz
 
KURULTAYLA İLGİLİ TARTIŞMALI SÜREÇ
 
MHP'li muhaliflerin avukatları, Gemerek Asliye Hukuk mahkemesinin "olağanüstü kongrenin Yargıtay kararı beklenmeden toplanamayacağına" ilişkin yürütmeyi durdurma kararını işleme koyan Ankara 25. İcra Müdürlüğü kararının iptali için Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesine başvurmuş, Ankara 2. İcra Mahkemesi, dün 25. İcra Müdürlüğü'nün tüm işlemlerinin iptaline karar vermişti. Bu kararın ardından ise Ankara 25. İcra Müdürlüğü, 2. İcra Hukuk Mahkemesinin kararının geçerli olmadığını belirterek, tedbirin devam ettiğini bildirmişti. Ankara Valiliği de "Valiliğimize tebliğ edilen mahkeme kararlarından MHP kongresinin yapılamayacağı anlaşılmıştır." açıklamasında bulunmuştu.
 
EN BÜYÜK ENDİŞE GERGİNLİK
 
Yargı kararına rağmen her iki tarafın da en büyük endişesi hem güvenlik güçleri ile partililer arasında hem de partililerin kendi aralarında şiddete varan gerilimin yaşanması. Hem muhalifler hem de Genel Merkez’e yakın isimler sağduyu çağrısı yaptı ancak bir süredir tarafların birbirine daha karşı daha sert bir söylem ve tavır belirlediği bu dönemde yaşanabilecek gerilim endişe konusu olmaya devam ediyor.
 
SEÇİMİ KURULTAY TARİHİ BELİRLEYECEK
 
Tüzük değişikliğinin yapılması durumunda yeni bir hukuki karmaşa alanı da seçimli olağanüstü kurultay olacak. Muhalefet kurultayda sunulacak önergeleri Pazar gününe kadar hazırlayacak. Bunlar içinde olağanüstü kurultayın tarihinin belirlenmesine ilişkin önerge de yer alıyor. Tüzük değişirse muhaliflerin önerisi seçimli kurultayın Haziran ayının ilk ya da ikinci haftası yapılması yönünde.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...