Tgrt Haber

MHP’de muhalifleri ekarte etmek için taktik

08 Kasım 2015 17:27
MHP’de muhalifleri ekarte etmek için taktik

Olağanüstü kongre taleplerinin dillendirildiği MHP’de kulisler hızlanırken, Bahçeli, muhaliflerin adayını yönetime almayı planlıyor.

Seçimin ertesi günü kongrenin dillendirilmeye başlandığı MHP’de taktik savaşları yaşanmaya başladı. Genel Merkez yönetimi kongreyi toplamadan süreci geçirmeyi planlarken, muhaliflerin aday olarak gösterebileceği Ümit Özdağ gibi isimleri parti yönetimine almayı planlıyor. Bahçeli’nin görevinden ayrılmadan değişim taleplerini karşılamak ve muhalefet hareketini de bölmek için Merkez Yürütme Kurulu ve Başkanlık Divanı’nda değişiklik yapıp, muhalifler açısından denge unsuru olabilecek isimlerle yola devam edebileceği konuşuluyor.

İKİ KOLTUĞA ATAMA

Bahçeli’nin muhalefetin olası aday isimlerini yan yana getirmemek için bir kaçını kendi yanına çekmesi olasılık dahilinde gösteriliyor. Bunun için ilk etapta Tuğrul Türkeş ve Ahmet Kenan Tanrıkulu’dan boşalan iki koltuğa yeni isimler getirilecek. Bu isimlerin kim olacağı ise bundan sonraki süreçte izlenecek tavra bağlı olacak. Bahçeli’ye yeşil ışık yakan genel merkez yönetimine girecek, bu da muhalefet hareketini daha da güçsüz hale getirecek. MHP’de ilk aday olarak Türkeş’in doktoru Selim Kaptanoğlu adaylığını açıkladı. Sinan Ogan’ın teşkilat ve delege bazlı çalışması sürerken, sessizliğini koruyan Meral Akşener ile Koray Aydın arasında görüşme yaşandı. Adaylık için adı geçen ve Bahçeli’nin yönetime alacağı Ümit Özdağ ise adaylığa şu anda soğuk bakıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...