Tgrt Haber

MHP'den AYM çıkışı: Ya kapatacağız ya da yeniden yapılandıracağız

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
11 Kasım 2023 02:38 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 02:41
MHP'den AYM çıkışı: Ya kapatacağız ya da yeniden yapılandıracağız

Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin tepkiler sürerken MHP cephesinden çok konuşulacak açıklama geldi . Genel Başkan Yardımcısı Dr. İzzet Ulvi Yönter, "AYM'yi ya kapatacağız ya yeniden yapılandıracağız." diye konuştu.

TİP'ten milletvekili seçilen Can Atalay​ hakkındaki hukuki gerilim, Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararıyla tırmandı. Yargıtay​ 3. Ceza Dairesi’nin verdiği kararı adeta yok sayan AYM’nin bu kararı yeni bir krize kapı araladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan dosya, mahkeme tarafından karara bağlanması için Yargıtay’a gönderildi ve bu aşamada hukuk krizi patlak verdi. Yargıtay, Can Atalay kararında yetkisini aştığı gerekçesiyle AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Gündeme bomba gibi düşen olay sonrası tepkiler gelirken, MHP'den de çok konuşulacak bir çıkış geldi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. İzzet Ulvi Yönter, katıldığı programda "Anayasa Mahkemesi ya kapatacağız ya da yeniden yapılandıracağız" ifadelerini kullandı.

MHP'den AYM çıkışı: Ya kapatacağız ya da yeniden yapılandıracağız

"AYM CAN SİMİDİ ATIYOR"

Yönter, "Bizim dağda, taşta başını ezdiğimiz teröristler, AYM’ye arka kapıdan giriyor. AYM tarafından can simidi atılıyor. Sayın Genel Başkanımız hüküm cümlesini vermişti zaten. Ya kapatacağız ya yeniden yapılandıracağız. AYM, geleneği 2. Dünya Savaşı’ndan sonra ortaya çıktı. AYM bir defa Anayasa’nın 14. maddesini işlevsiz hale getirdi" diye konuştu.

BAHÇELİ​ DEFALARCA 'KAPATILSIN' DEDİ

Yargıtay'ın AYM'nin Can Atalay hakkında verdiği kararı tanımamasının ardından, Bahçeli'nin AYM için, "Statüsü kökten değişmeli, mevcut yapısı tasfiye edilmelidir" sözleri yeniden gündem oldu.

Bahçeli, seçim öncesi, HDP için açılan kapatma davasındaki kararları nedeniyle AYM'yi hedef alarak, "Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandırılmasını gerekli görüyoruz. Bu kapsamda mahkemenin statüsü, kuruluş ve yargılama esasları ile üye yapısının köklü bir reforma tabi tutulmasını hedefliyoruz. Elbette yapacağız, hep birlikte başaracağız" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...