Tgrt Haber

MHP'den İYİ Parti'nin olumsuz cevabına sert tepki: Fatura daveti reddedene kesilir

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
12 Ağustos 2023 18:19 - Güncelleme : 12 Ağustos 2023 19:20
MHP'den İYİ Parti'nin olumsuz cevabına sert tepki: Fatura daveti reddedene kesilir

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ittifak çağrısına İYİ Parti'den olumlu yanıt gelmedi. Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti'nin "26 Ağustos ruhuyla rotamız net" açıklamasına tepki gösterdi. İYİ Parti'nin kalibresi çok düşük bir siyasi üslupla çağrıyı reddederek büyük yanlışa düştüğünü belirten Yalçın, "Millet, faturayı davetin sahibine değil, onu yanlış algılayıp reddedenlere çıkarır" dedi.

MHP​ Genel Başkanı Devlet Bahçeli​'nin İYİ Parti​'ye daveti sonrası başlayan süreçte İYİ Parti'den olumlu yanıt gelmemesi MHP kanadında tepkiye karşılandı.

İttifak çağrısına İYİ Parti'den gelen yanıtı değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın​, "Peşin hükümlü ve kompleksli değerlendirmeler karşısında millet, faturayı davetin sahibine değil, onu yanlış algılayıp reddedenlere çıkarır" dedi.

CHP​ VE HDP ÜZERİNDEN SERT ELEŞTİRİ

Bahçeli'nin samimi ve yürekten çağrısına tutarsız ve kaçamak cevaplar verildiğini belirten Yalçın, "Bu partide hüküm süren kendini ve aslını inkar çıkmazının bir başka yüzünü ele verdi. Kendini köksüzlüğe mahkum etmiş ve siyasi ikbalini CHP'ye kuyruk olmakta aramış, sonra da Türklük ve devlet düşmanı HDP ile kader arkadaşlığına, hatta yoldaşlığa soyunmuş bir partinin sözcüleri tarafından MHP'ye ve millete milliyetçilik taslanmasıysa bir başka garabet" diye konuştu.

"BÜYÜK YANLIŞA DÜŞTÜLER"

İYİ Parti'nin bugüne kadar birçok hatalı siyasi manevra yaptığını kaydeden Yalçın, devamında şunları söyledi:

"Millet nezdinde zaten zayıf olan inandırıcılığını büsbütün yitirdi. Bunlardan biri, altılı masaya efelenip tıpış tıpış yeniden aralarına dönmesi oldu. Bu, utanç verici bir ricat tablosuydu. İYİ Parti'nin bir diğer yanlış siyasi manevrası, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması için çaba göstermesi oldu.  Ayrıca zillet ittifakında kalarak başta HDP olmak üzere bütün şer cephesinin Meclis aritmetiği bakımından önünü açan bir iş birliği ve ihanet adımında ısrar etmesiydi.

İYİ Parti taifesi şimdi de Genel Başkanımızın memleket hayrına yaptığı 'Bizim mahalleye gelin. Yurt edindiğiniz politik semt, tekin değil. Terörist ve hain kaynıyor. Güvenilir komşular edinin. Güvenli limana demirleyin' kabilinden çağrısını peşinen ve kalibresi çok düşük bir siyasi üslupla reddederek en büyük yanlışa düştü"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin davetiyle İYİ Parti'ye 'ayna' tuttuğunun altını çizen Yalçın, "Bu aynaya sırtını dönen sadece kendini inkar etmekle kalmaz; aynı zamanda kurumsal kimlik oluşturma, kuyruk ve yancı olmaktan kurtulup duruşuna çekidüzen verme çabalarını sekteye uğratır. Peşin hükümlü ve kompleksli değerlendirmeler karşısında millet; faturayı davetin sahibine değil, onu yanlış algılayıp reddedenlere çıkarır" diye konuştu.

İYİ PARTİ'NİN AÇIKLAMASI

Devlet Bahçeli'nin yerel seçimde iş birliği çağrısına cevap veren İYİ Parti  "26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet" başlığı altında açıklama yayımladı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Bildiğiniz gibi bir süredir partimizin seçim çalışmaları ve olası yol haritasının kamuoyunda geniş biçimde irdelendiği, farklı iddiaların da öne çıkarıldığı görülmektedir. Dün de bir TV programında Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden benzer bir gelişme zuhur etmiş ve bugün gün içerisinde kimi yetkililerince kurumsal kimliğimizi hedef alan talihsiz açıklamalar ortaya konulmuştur."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...