Tgrt Haber

MHP'den CHP'ye kurultay hatırlatması: Zamanı geriye saramayız 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Temmuz 2023 18:00 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 18:11
MHP'den CHP'ye kurultay hatırlatması: Zamanı geriye saramayız 

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP'nin kurultay sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu. Yıldız, Siyasi Partiler Kanununun 14. Maddesine dikkat çekerek, "Büyük kongreler parti tüzüğünün gösterdiği süreler içinde toplanır. Bu süre iki yıldan az, üç yıldan fazla olamaz. Süre dolmuş, zamanı geriye saramayız" dedi. 

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP​'deki kurultay​ sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Siyasi Partiler Kanununun 14. Maddesine dikkat çeken Yıldız, "Büyük kongreler parti tüzüğünün gösterdiği süreler içinde toplanır. Bu süre iki yıldan az, üç yıldan fazla olamaz. Süre dolmuş, zamanı geriye saramayız" dedi. 

Yıldız, CHP'deki kurultay sürecinin başlamamasının kanuna aykırı olduğunu belirterek şöyle konuştu: 

CHP'de oluşan hal...

Genel başkanlığın görev süresinin dolması sebebiyle boşalması ve genel başkan ile onu seçecek olan büyük kongrenin seçim takvimlerinin örtüşmemesi halinde, 6. fıkra gereği merkez karar ve yönetim kurulu partiyi temsil yetkisini kendi içinde seçeceği bir üyeye tevdi edecek en geç 45 gün içinde büyük kongreye olağanüstü toplantıya çağıracaktır.

SPK​ 15. maddesinin son fıkrasında öngörülen 45 günlük süre içersinde, genel başkan seçimi için büyük kongresini toplamayan partiye, AYM 6 ay içinde bu aykırılığın giderilmesi için 104. madde gereğince ihtarda bulunur.  

"ZAMANI GERİ SAYAMAYIZ"

"CHP Medyasında konuşan, yazan, çizen hanımefendiler, beyefendiler; Kanunları işimize geldiği gibi yorumlayamayız" diyen Yıldız, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Siyasi Partiler Kanununun 14. Maddesi herkesin anlayacağı şekilde açıktır. Buna göre; Büyük kongreler parti tüzüğünün gösterdiği süreler içinde toplanır. Bu süre iki yıldan az, üç yıldan fazla olamaz. Süre dolmuş, zamanı geriye saramayız.

 

 


 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...