Tgrt Haber

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

12 Kasım 2015 23:25
Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

Manisa'da MHP'den milletvekili seçilen Erkan Akçay, mazbatasını İl Seçim Kurulundan aldı.

Manisa Adliyesine gelen Akçay, mazbatasını İl Seçik Kurulu Başkanı Ramazan Uçak'tan aldı.Akçay, mazbata töreni ardından gazetecilere yaptığı açıklada, partisinin genel merkezde yapacağı toplantıya katılmak üzere Ankara'ya gideceğini belirtti.Türkiye ve Manisa için çalışmalarını sürdüreceğini aktaran Akçay, partisinin Manisa'dan daha fazla milletvekili çıkaramadığı için hüzünlü olduğunu aktardı. Akçay, MHP'nin küllerinden yeniden doğmasını bilen ve Türk milletiyle özdeşleşen siyasi parti olduğunu ifade ederek, "Biz ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz. 2 Kasım sabahı MHP'nin haklılığına uyanmıştır. Oylarımız düşmüştür ama neticeye bakın. Hiçbir zaman seçim meydanlarında 'anayasayı değiştireceğiz, başkanlığı getireceğiz' deme cesaretini bile gösteremeyen Adalet ve Kalkınma Partisi ve Genel Başkanı Başbakan Davutoğlu, daha 2 Kasım sabahı, seçimlerin üzerinden 24 saat geçmeden 'başkanlık sistemine geçmemiz lazım, anayasayı değiştireceğiz' demeye başladılar. Çözüm sürecini buzdolabından çıkartmaya başladılar" dedi.

Bir gazetecinin Manisa'da gerçekleştirilen "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonunda zanlılara kelepçe takılmasına ilişkin sorusu üzerine Akçay, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olmaktan çıkarıldığı için eline kelepçe vurulan kişinin başörtülü mü başörtüsüz mü olduğunu tartışmaya başlandı. Ne hazin manzaradır, Türkiye işte böyle bölünüyor. Eğer ülkemizde hukuk işleseydi kimlerin eline kelepçe hangi şartlarda vurulacağı belliyken, bir takım keyfi muameleler yapıldığı anlaşılıyor" şeklinde yanıtladı.

Akçay, partilerinde genel başkan değişimi için imza toplanması yönündeki söylemleri saçmalık olarak nitelendirerek, MHP'nin içerisinde böyle bir tartışmanın olmadığını savundu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...