Tgrt Haber

Milletvekillerine 'sigara' uyarısı... Kapalı alanlar duman altı!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 Ekim 2023 13:01 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 13:14
Milletvekillerine 'sigara' uyarısı... Kapalı alanlar duman altı!

Meclis'teki kapalı alanlarda sigara içildiğine dair şikayetler arttı. Bunun üzerine TBMM İdare Amirliği, milletvekillerine bir yazı göndererek "sigara yasağı" uyarısında bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bazı milletvekillerinin kapalı alanlarda sigara​ içtiğine dair şikayetlerin artması üzerine Mevlis İdare Amirliği duruma el koydu.

KANUN​ KOYUCULAR KANUNU DELİYOR!

Vekillere TBMM​ İdare Amiri ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili​ İbrahim Eyyüpoğlu tarafından kaleme alınan "sigara yasağı" konulu bir yazı gönderildi.

Yazıda, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun ile kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında tütün ürünlerinin tüketilemeyeceğinin hüküm altına alındığı hatırlatıldı. "TBMM'de Tütün Ürünlerinin Kullanılması ve Zararlarının Önlenmesine İlişkin Yönetmelik"in hatırlatıldığı yazıda vekillerden duyarlılık istendi. 

HASSASİYET İSTENDİ

TBMM'nin kanunları ihdas eden makam olduğu hatırlatılan yazıda, "Milletvekillerinin Meclis'in temsilcileri olarak kanun hükümlerine uyma konusunda oldukça duyarlı ve yürütülen çalışmaları samimiyetle destekledikleri bilinmektedir. Ancak son zamanlarda başta milletvekili çalışma ve danışman odalarının bulunduğu Halkla İlişkiler Binası içerisindeki kapalı alanlar olmak üzere TBMM Yerleşkesi içerisindeki kapalı alanlarda sigara içildiğine dair bizzat milletvekillerimizden ve birçok şahıs tarafından bu durumdan duyulan rahatsızlıklara ilişkin şikayetler geldiğinden belirtilen hükümlerin hatırlatılması ihtiyacı hasıl olmuştur" ifadeleri yer aldı.

Yazıda, bu konuda hassasiyet gösterilmesi istendi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...