Tgrt Haber

Muharrem İnce 'baba ocağına' dönecek mi? Özgür Özel'den 'kapı açık' mesajı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Aralık 2023 22:30 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 22:50
Muharrem İnce 'baba ocağına' dönecek mi? Özgür Özel'den 'kapı açık' mesajı

Yerel seçimlere 4 aydan kısa bir süre kala CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi lideri bir araya geldi. Görüşmenin detaylarını anlatan CHP lideri Özel, "Ben baba ocağı çağrımı kişiye özel değil bütün Türkiye’ye yapıyorum" diyerek dolaylı yoldan İnce'ye davet yolladı. 

CHP​ Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir canlı yayında yerel seçim​ ve parti içindeki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, Memleket Partisi​ Genel Başkanı Muharrem İnce​'yle yapılan görüşmelerle ilgili davetini yineledi. 

'Baba ocağı' çağrısı yineleyen Özel, "Baba ocağının tapusu Mustafa Kemal Atatürk'e aittir" diyen Özel şu ifadeleri kullandı:

"Ben baba ocağı çağrımı kişiye özel değil bütün Türkiye’ye yapıyorum. Çağrı aslında siyaset yapmaktan çok baba ocağına gelmek ve orada hangi işin ucundan tutulacaksa o işin ucundan tutmak. Benim dediğim gelin şu görevi alın bu görevi alın değil. Kim kendini bu eve ait hissediyorsa bu evin kapısı açık. Bu evin kapıları kimseye şartlı açılmaz. Kapılar açılır, kapıdan içeri girerken üye olursunuz. Baba ocağının tapusu Mustafa Kemal Atatürk'e aittir."

İZMİR ADAYI İNCE Mİ? 

Kamuoyunda yer alan iddialardan birisi de Muharrem İnce'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağı iddiasıydı. Söz konusu iddiayla ilgili konuşan Özel, bir partinin genel başkanına başka bir partinin genel başkanının belediye başkanlığı teklif etmesini saygısızlık olarak gördüğünü söyledi:

"İzmir meselesini Ekrem Bey de söyledi. Ben bir partinin genel başkanına başka bir partinin genel başkanının belediye başkanlığı teklif etmesini saygısızlık olarak görürüm. Muharrem Bey'in de böyle bir talebi olduğu düşünmüyorum. Bu tartışma ne maksatla yapıldı, bilmiyorum."

MEMLEKET PARTİSİ, CHP'YE KATILACAK MI?

Muharrem İnce'nin CHP'ye dönmesi durumunda Memleket Partisi'nin CHP'ye katılıp katılmayacağı da merak konusuydu. Söz konusu katılımla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel, "Partinin partiye katılması başka bir prosedür. Bir siyasi parti ben varlığımı sonlandırıyorum, kendimi yakın hissettiğim partiye dönme iradem var derse ben bu niyet beyan edilir ve geri kalanlar konuşulur. Partinin kapıları ardına kadar açık. Geleceğim diyene seni istemeyiz demeyiz" diyerek cevapladı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...