Tgrt Haber

Muharrem İnce'den 6'lı masaya 'aday' göndermesi: Biraz sabır...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
03 Mart 2023 09:11 - Güncelleme : 03 Mart 2023 10:26
Muharrem İnce'den 6'lı masaya 'aday' göndermesi: Biraz sabır...

Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için bir araya gelen 6'lı masanın toplantısında kriz çıktı. Masada Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesine İYİ Parti cephesi sıcak bakmayınca anlaşmazlık yaşandı. Muhalefette adaylık konusunda tartışmalar sürerken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin çıkışı dikkat çekti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İnce, 6'lı masaya aday göndermesinde bulundu.

Türkiye14 Mayıs​'ta yapılacak seçimlere kilitlenirken, seçime 72 gün kala muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merakla bekleniyordu. Dün 12. kez bir araya gelen 6'lı masanın toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıktı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun adaylığına İYİ Parti cephesinden gelen itiraz siyasetin gündemine damga vurdu.

'Ekrem İmamoğlu' ve 'Mansur Yavaş' önerisi kabul görmeyen Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını partisiyle görüşmek üzere dün gece İYİ Parti teşkilatıyla saatler süren toplantı yaptı. İYİ Partili bazı isimler ise sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda CHP liderini adeta veto etti.

Aday belirleme sürecinde anlaşmazlığa düşen 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı​ pazartesi günü yapılacak son toplantıdan sonra kamuoyuna duyurulacak.

İYİ PARTİLİLERDEN 'KILIÇDAROĞLU' TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının gündeme geldiği toplantı sonrasında İYİ Parti'den peş peşe gelen açıklamalar kafa karıştırdı. İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, paylaştığı "Millet beşten büyüktür" tweetini kısa süre içinde sildi. İYİ Partili Yasin Öztürk ise yaptığı paylaşımda "Apoletlerini sök dedik sana…" ifadelerine yer verdi.

MUHARREM İNCE'DEN 6'LI MASAYA GÖNDERME

Yaşanan bu gelişmelerden sonra Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gündem oldu. İnce paylaşımında "Bu iktidardan da, bu muhalefetten de kurtulacağız. Biraz sabır..." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/vekilince/status/1631355981853601792

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...