Tgrt Haber

Muharrem İnce'den CHP ile iş birliğine yeşil ışık! İzmir için teklif gitti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Aralık 2023 18:35 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 19:34
Muharrem İnce'den CHP ile iş birliğine yeşil ışık! İzmir için teklif gitti 

Yerel seçimlere 4 aydan kısa bir süre kalan partilerin ittifak görüşmeleri sıklaştı. Geçtiğimi günlerde görüşme gerçekleştiren Ekrem İmamoğlu ile Muharrem İnce, ilerleyen günlerde tekrardan bir araya gelecek. CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için İnce'ye teklif götüreceği iddia edilirken, İstanbul ve Ankara'da Memleket Partisi'nin aday çıkarmayacağı öne sürüldü. 

Yerel seçimlere kısa süre kala partiler şehirlerde adaylarını açıklama başladı. 2019 yılında yapılan ittifak ile büyükşehirlerde Cumhur İttifakı​'na üstünlük sağlayan Millet İttifakı​, bileşenleri bu kez yan yana gelmekte zorluk çekiyor. 

CHP​ Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti​ lideri Meral Akşener'e 'iş birliği' teklifi götürdü. GİK'te değerlendirilen bu teklife İYİ Parti'den olumsuz cevap geldi. CHP bu sefer rotasını eski yol arkadaşlarına çevirdi. 

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile görüşen Gazeteci İsmail Saymaz'ın iddiasına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin 1 Aralık Cuma günü görüşme gerçekleştirdi. 

13 BİN OY HATIRLATMASI

İnce'nin görüşmede İmamoğlu'na, "Siz İstanbul'u 13 bin oy farkla almıştınız. Memleket Partisi ise cumhurbaşkanı adayı seçime girmediği halde İstanbul'da 100 bin üzerinde oy aldı. Dolayısıyla bu oy da İstanbul'un kazanılmasına etki edecektir" dediğini aktardı.

"İŞ BİRLİĞİNE SICAK BAKIYORUM"

"Elbette işbirliğine sıcak bakıyorum" diyen İnce, "Ben muhalefetin elindeki kalelerin AK Parti'nin eline gitmesini istemem. Buna gönlüm razı olmaz. Bu bakımdan işbirliği önerisine açığım. Önümüzdeki hafta da görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

İZMİR'E ADAY MI OLACAK? 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Muharrem İnce'ye CHP'den teklifin gidebileceği öğrenilirken İnce'nin ise bu teklif hakkında "Teklif edilmedi ama benim kulağıma geldi" dediği öğrenildi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...