Tgrt Haber

Muharrem İnce'den CHP'ye 'ortak bildiri' eleştirisi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
27 Aralık 2023 09:29 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 09:30
Muharrem İnce'den CHP'ye 'ortak bildiri' eleştirisi

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, 12 askerin şehit olduğu saldırı sonrası Meclis'te 4 partinin imzaladığı ortak bildiriye imza atmayan CHP'ye tepki gösterdi. İnce, "Teröre karşı ortak bildiriye imza atmazsan eleştirilirsin" ifadelerini kullandı.

Türkiye​, Irak​'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu​ bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan 12 askerin acısıyla sarsılırken, siyasiler teröre karşı tepki için ortak bildiri hazırladı. Ancak TBMM'deki bildiriye yalnızca 4 parti imza attı. AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin imzaladığı bildiride yer almayan CHP kendi bildirisini yayınladı.

İNCE'DEN ÖZEL'E GÖNDERME

Ancak bu kararın ardından eleştiri okları Özgür Özel yönetimine çevrildi. Hükümet kanadından gelen tepkilerden sonra bir eleştiri de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den geldi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İnce şu ifadeleri kullandı:

"Teröre karşı ortak bildiriye imza atmazsan; Habur’da terörist karşılama töreni düzenleyenlerden, Öcalan'ın mektubundan medet umanlardan, Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkartanlardan, özerklik talep edenlerin ortaklarından ve 'Sayın Öcalan' diyenler tarafından eleştirilirsin. Her türlü terörün de, PKK’nın da, FETÖ’nün de, Hizbullah’ın da, bunların türevlerinin de Allah belasını versin."

https://twitter.com/vekilince/status/1739625520390611333

ÖZGÜR ÖZEL GERİ ADIM ATMADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada 'ortak bildiri' eleştirilerine cevap verdi. Tepkilere rağmen geri adım atmayan Özel, "Hepimiz dedik ki 3 gün milli yas ilan edilsin ve bu ülke acıda bir araya gelsin. Yas ilan edilmeden biz kimseyle bir olmayız" diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...