Tgrt Haber

Muharrem İnce'den CHP'yi zora sokacak 'Baykal' hamlesi! Adaylık için teklif yaptı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
07 Şubat 2024 16:06 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 17:10

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'a büyükşehir belediye başkanlığı teklifinde bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yerel seçim hazırlıkları kapsamında aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. CHP yönetimiyle iş birliğine sıcak bakmadığını açıklayan Muharrem İnce, Antalya'da güçlü bir ismin adaylığını açıklamaya hazırlanıyor.

Adı Memleket Partisi'nin İBB Başkan Adaylığı için geçen eski CHP'li Mehmet Sevigen, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Master Haber'e konuşan Sevigen, Muharrem İnce'nin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'a Antalya Büyükşehir Belediyesi için başkan adaylığı teklif yaptığını açıkladı.

CHP'deki eksen kaymasını eleştirip partiden istifa eden Aslı Baykal'ın siyasete girmeye sıcak baktığını ifade eden Mehmet Sevigen'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"KEŞKE PARTİ KURSAYDIK"

"Aslı Baykal ile sık sık görüşüyoruz, dertleşiyoruz. CHP'deki uygulamalardan nasıl bizim içimiz yanıyorsa onun da içi yanıyor. Yaklaşık 2 sene önce partiden istifa etti Kemal Bey'in uygulamalarından dolayı. CHP Genel Başkanlığını yapmış efsane bir ismin kızı olarak onun da vicdanı sızlıyor. O da öfkesini kusuyor, o da siyaset yapmak istiyor.  Hatta parti kurma noktasına kadar geldi. Sonra Deniz Bey bizi engelledi. Keşke kursaydık. Seviyor kendisi siyaseti.

ASLI BAYKAL ADAY OLACAK MI?

Muharrem İnce bir teklif yaptı. Yani aday olup olmayacağını daha bilmiyorum, görüşmedik çünkü. Yarın bir görüşme olacak, gideceğiz. Ama gönlünden siyaset yapmak geçiyor. Çok arzu ediyor. Umarım yarın görüştükten sonra olumlu bir şey çıkar.

Sürpriz olabilir de olmayabilir de. Kesin bir şey söyleyemiyorum ama siyaseti çok sevdiğini biliyorum. Siyasette yer almak gerektiğini düşündüğünü biliyorum. 'Seçimlerde geride durmayalım, çalışalım' diye düşündüğünü biliyorum. Yarın sabah buluşacağız. O zaman belli olur."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...