Tgrt Haber

Muharrem İnce'den Erdoğan'a İsrail-Filistin desteği: Politikasını doğru buluyorum 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2023 09:00 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 09:12
Muharrem İnce'den Erdoğan'a İsrail-Filistin desteği: Politikasını doğru buluyorum 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-Hamas çatışmaları nedeniyle abluka altındaki Gazze için devrede. İnsanlık dramına tepki gösteren Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile kritik görüşme gerçekleştirdi. Tüm bunlar yaşanırken Erdoğan'a muhalefetten destek geldi. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, 'denge' politikasını doğru bulduğunu söyledi. 

Hamas​ ile İsrail arasında çatışmalar tüm hızıyla sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Gazze'ye insani yardımların götürülmesi için diplomasi trafiğini sıklaştırdı. 

Erdoğan, Putin​ ile yaptığı görüşmede İsrail ile Filistin​ arasındaki çatışma süreci ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra BM Genel Sekreteri Guterres iletelefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

İNCE'DEN 'DENGE' POLİTİKASINA TEBRİK 

Erdoğan ikili temaslarını ve denge politikasını devam ettirirken yaşanan sivil kayıpları da kınadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail-Filistin hattında yürüttüğü politikaya 2018'deki Cumhurbaşkanlığı yarışındaki rakibi Muharrem İnce'den tebrik geldi. 

Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nde “Türkiye’de Eğitim” adlı programa katılarak öğrencilerin sorularını cevaplayan İnce, İsrail ve Filistin arasında çatışmaya ilişkin soru üzerine, “Ne Filistinlilere haksızlık edin ne de kendimize. Mesela, Rusya Ukrayna savaşında Kılıçdaroğlu’nun çıkıp açıkça çıkıp Ukrayna’dan yana tavır koymasını doğru bulmuyorum" diyerek cevap verdi. 

"İHA VE SİHA’LARI DESTEKLİYORUM" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın denge politikasını doğru bulduğunu belirten İnce, "Ben bu ülkenin yerli ve milli bir adamıyım, ben Cumhuriyetin bir öğretmeniyim. Ben ülkem için doğru işler yapmak istiyorum. Ben İHA ve SİHA’ları destekliyorum. Ermenistan Azerbaycan savaşında Azerbaycan’a yardım edilmesini destekliyorum. Libya’da olunmasını destekliyorum" diye konuştu. 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...