Tgrt Haber

Son dakika! Muharrem İnce'den flaş karar: FETÖ dedi, adaylıktan çekildi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
11 May 2023 13:59 - Güncelleme : 11 May 2023 19:02

Son dakika haberi: Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 'kaset' paylaşımları sonrasında kameraların karşısına geçti. 'Adaylıktan çekilecek' iddialarına ilişkin Muharrem İnce kararını verdi. "Her evden Memleket Partisi'ne oy istiyorum" diyen Muharrem İnce adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Türkiye 14 Mayıs’taki seçime odaklanırken Muharrem İnce​ hakkında olduğu iddia edilen ‘kaset’ paylaşımları sosyal medyada gündem oldu. Gerek muhalefet gerek ise iktidar söz konusu iddialara tepki göstererek siyasetin bel altına indirgenmemesi gerektiğini söyledi. Muharrem İnce de sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile savcıları göreve çağırdı ve FETÖ’cülerin kendisine sahte videolarla iftara attığını ve algı operasyonu yaptığını dile getirdi. Muharrem İnce’nin savcılara yönelik çağrısına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan cevap gecikmedi. Savcılık yaptığı açıklamada İnce’ye yönelik söz konusu paylaşımlar hakkında soruşturma başlattı.

MUHARREM İNCE KARARINI VERDİ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce saatler 14.00'ü gösterdiğinde kameraların karşısına geçti. 

İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar;

Son 45 günde gördüklerimi son 45 senede görmedim. Sahte dekontlar, olmayan bacanaklar, görüntüler, fotoğraflar yani İsrailli bir porno sitesinden alıyor görüntüyü, kendisi kesiyor, oraya koyuyor, bunu FETÖ'cüler yapıyor. Böylesine bir iftira​ furyasını Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir siyasetçi görmedi. Bütün bunlar olurken bu ülkenin savcıları görmediler. Özel hayatın gizliliği diye yazanlar FETÖ'cülerin ortağıdır. Benim böyle bir ses kaydım görüntüm yok. Bu özel hayat falan değil bu iftira. Gerçek değil.

Türkiye Cumhuriyet Devleti benim itibarımı koruyamamıştır. Alenen iftira. 5 milyon dolarlık dekont... Yazıyor geçiyor adam. Nerede bu savcılar?'

"ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM"

Her şeyim ortada benden başka mal varlığını açıklayan hiç kimse yok. Ne kadar kaçak FETÖ'cü varsa yurt dışından saldırıyorlar. Bir yandan FETÖ'cüler bir yandan PKK'lılar saldırıyor. Her gün bir iftira var. Pazar günü sandığa gideceğiz. Memleket Partisi mutlaka o Meclis'te olmalıdır. Atatürkçülerin o Meclis'te olması lazım. İstedikleri kadar montaj kaset yapsınlar, Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum. Saraydan para aldı çekilemez diyenlere sesleniyorum; benim bu kumpaslardan, bu sahte dekontlardan, montajlardan korktuğum falan yok. 45 gündür direniyorum zaten. Adaylıktan çekiliyorum, bunu memleketim için yapıyorum'' dedi.

ÇEKİLMENİN PERDE ARKASI

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, İnce’nin çekilmesini şöyle değerlendirdi: “Yayından önce TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan ile birlikte bu konuyu konuştuk. Sözcan, İnce’nin ayrılacağına dair iddialardan bahsetti. Birlikte İnce’yle telefonla görüşebilecek birkaç kaynağı aradık. Kamuoyunun yakından tanıdığı insanlar. Bize, İnce’nin klasiğinde çekilme gibi bir niyeti olmadığını söylediler. Çekiliyor diyenler CHP’ye yakın kitle ve gazetecilerdi.  Muharrem İnce klasiğinde bunu beklemiyordum. Ankara bazen şaşırtıyor” dedi. 

ÇEKİLME KARARINDA KURULLAR PAYPAS EDİLDİ 

TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan ise şunları söyledi: “Partilerin yetkili kurulları vardır ve bu kurullarla birlikte karar alınır. Muharrem İnce, bu kurulları baypas etti. Dar kadroyla bu toplantıyı gerçekleştirdi. Nihai kararı bu dar kadroyla aldı” dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...