Tgrt Haber

Murat Kurum ilçe ilçe geziyor: Yarı zamanlı belediyecilik yapmayacağız

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Şubat 2024 21:20 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 21:28

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Çekmeköy'de STK temsilcileri, iş adamları ve iş kadınları, kanaat önderleri ve muhtarlarla buluştu. Kurum, “Yarı zamanlı belediyecilik yapmayacağız. Arada bir İstanbul demeyeceğiz. 7 gün 24 saat belediyecilik yapacağız.” dedi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum​, STK temsilcileri, iş adamları ve iş kadınları, kanaat önderleri ve muhtarlarla buluştu. Çekmeköy nikah sarayında gerçekleşen ve kahvaltı yemeği ile başlayan program, konuşmalarla devam etti.

“1 NİSAN SABAHINA KADAR DURMAKSIZIN SAHADA OLACAĞIZ”

Selamlama konuşması yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "İnşallah aday demiyorum İstanbul'umuzun 1 Nisan'daki Belediye Başkanı çok değerli Murat Kurum Başkanım diyorum. Çok fazla sözlerimi uzatmayacağım, çünkü bugün asıl dinlemeye geldiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Kurum’dur. 1 Nisan sabahına kadar durmaksızın sahada olacağız. İlçemizde 14 yıldır her zaman sahadayız, son dönemde ziyaretlerimde gençlerle muhabbet ettiğim ortamlarda size karşı muhabbetleri kıskanılacak derecede güzel. Her şeyi bir köşeye koyup şöyle diyorum; bir insanı gençler sevmişse bir insanı o eli öpülesi analar ve büyüklerimiz sevdiyse o insanın sırtı yere gelmez Allah'ın izniyle" dedi.

Murat Kurum ilçe ilçe geziyor: Yarı zamanlı belediyecilik yapmayacağız - 1. Resim

“ARTAN TRAFİĞİ HIZLA ÇÖZECEĞİZ”

Çekmeköy için hazırladığı bazı projeleri 5 temel başlıkta paylaşan Kurum, “Taşdelen’de her geçen gün daha da artan trafiği hızla çözeceğiz. İBB’nin 5 yıldır hiçbir şey yapmayıp sadece algı ve reklamını yaptığı tünel kavşağını revize edeceğiz ve en kısa sürede Taşdelen’e kavuşturacağız. Üçüncü projemiz olarak Köprülü kavşağımız Nev Eser Konaklarının oradan trafiği yerin altına alacağız. Çekmeköy’ün iki yakasını tamamen birleştirip 12 bin metre kare bir meydan kazandıracağız. Böylelikle yolun iki yakası birbirine kavuşacak. Dördüncüsü Kuzey Marmara Otoyolu’ndan 2. Köprüye giden bağlantı yolunda Alemdağ - Çatalmeşe çıkışını vereceğiz. Çekmeköy’ün içine trafik sokmadan gerek TEM gerekse Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlantıyı sağlamış olacağız.” diye konuştu.

Murat Kurum ilçe ilçe geziyor: Yarı zamanlı belediyecilik yapmayacağız - 2. Resim

“KESİNTİSİZ ULAŞIMI BAŞARACAĞIZ”

İstanbul için hedeflerinden ve vatandaşlar için desteklerinden bahseden İBB Başkan Adayı Kurum, “Yarı zamanlı belediyecilik yapmayacağız. Arada bir İstanbul demeyeceğiz. 7 gün 24 saat belediyecilik yapacağız. İstanbul’da 650 bin yuvayı 5 yılda sizin için bitireceğiz. Satılmayacak kiralanacak 100 bin sosyal konutu 18 ayda tamamlayacağız. 328 kilometre metro hattını 5 yılda 650 kilometre yapacağız. 10 yıl sonra, bin 4 kilometreye çıkarıp İstanbul’daki trafik çilesini hep birlikte bitireceğiz. İstanbul’da metro gitmeyen tek bir ilçe bırakmayacağız. Ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düşüreceğiz. Yeni metrobüs ve otobüs hatlarıyla İstanbul’un her yerine kesintisiz ulaşımı başaracağız. Gençlerimize, ulaşımda tam yüzde 40 indirim desteği yapacağız. 0-6 yaş arası çocuğu olan babalara da, çocuklarıyla ücretsiz seyahat hakkı vereceğiz. İhtiyaç sahibi emeklilerimize, her ay 2 bin 500 TL destek ödemesi yapacağız. İlk kez iş kuracak kardeşlerimize tam 100 bin TL hibe desteği vereceğiz. Evlenecek kardeşlerimize 50 bin TL beyaz eşya yardımı yapacağız. Biz istiyoruz ki 31 Mart akşamı Çekmeköy’ün kardeşi olalım. Bu anlayışla çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

Kurum, Çekmeköy gençlerine verilen 5 bin TL’lik bursun da 7 bine çıkarılacağını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
R.guler 2 Şubat 2024 22:13

Ak parti büyük şehirlerde güzel adaylarla kazanmak için mücadele veriyor. Ufak ilçelerde 3 dönem kuralına uymadığı için başarısız adaylarla 4 döneme gidiyor. Çok yerleri kaybetti şimdiden.cunki adayları halk istemiyor.yukarisi inatla aday yapıyor.

Sonraki Haber Yükleniyor...