Tgrt Haber

Mustafa Destici 3 suçu saydı, 'idam' istedi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2024 20:48 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 20:50
Mustafa Destici 3 suçu saydı, 'idam' istedi 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İzmir'de taksi şoförü Oğuz Erge'nin kurşunlanarak öldürülmesinin ardından 3 suç için idam cezası talep etti. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici​, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Ali İhsan Destici için yapılan mevlit programında mahalle sakinleri ve partililerle bir araya geldi. 

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Destici, üç suç için idam cezasının geri getirilmesini istedi. 

Destici, İzmir'de aracına aldığı Delil Aysal tarafından silahla yaralanıp kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren taksi şoförü Oğuz Erge​'nin katil zanlısının sosyal medya platformlarında terör örgütü PKK​'ya ilişkin sayfaları takip ettiğini belirtti.

Mustafa Destici 3 suçu saydı, 'idam' istedi  - 1. Resim

BBP​ olarak caydırıcı cezaların olmadığını düşündüklerini söyleyen Destici, bazı suçların infazında idam cezasının da kullanılması gerektiğini söyledi.

"MUTLAKA İDAM OLMALI"

Destici yaptığı açıklamada, "Bir, kurşunu sıkarak, bomba patlatarak askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi, sivilimizi öldüren teröristler ve bunların emrini verenler için. İki, küçük yaştaki çocuklarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren sapıklar için. Üçüncüsü de işte böyle, 'keyfi' denilebilecek bir şekilde, sebepsiz yere taksici kardeşimizi öldüren katiller gibi. 

Mustafa Destici 3 suçu saydı, 'idam' istedi  - 2. Resim

Bu katiller için de mutlaka idam cezası geri getirilmelidir. 2018'de Meclis'e girdiğimde, bununla ilgili Anayasa değişikliğini tüm parti gruplarıyla paylaştım. Anayasa değişikliği teklifi hazırladık, maalesef bizden başka hiç kimse buna 'evet' demedi. Milletimiz bunu bilsin. Mutlaka ama mutlaka bu 3 suç için idam geri getirilmelidir" dedi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şükran 3 Şubat 2024 07:06

Bu konuda destekliyorum önüne gelen bu suçları işler oldu

Atakan 2 Şubat 2024 22:44

Sayın başkana tamamen katılıyorum. Mutlaka idamın gelmesi gerekiyor..

Atakan 2 Şubat 2024 22:44

Sayın başkana tamamen katılıyorum. Mutlaka idamın gelmesi gerekiyor..

Süleyman 2 Şubat 2024 22:04

Hayır, bu 3 madde az, buna vatan hainleri, uyuşturucu imal edip satanları gibi daha bir kaç idam maddesı eklenmelidir, değilse hiç bir cinayet önlenemez...

Murat 2 Şubat 2024 22:01

Adam gibi adam. İşte bu idam gelmeli.

Sonraki Haber Yükleniyor...