Tgrt Haber

Mustafa Sarıgül'den af çağrısı: Yeni bir sayfa açılmalı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Ekim 2023 19:47 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 19:59
Mustafa Sarıgül'den af çağrısı: Yeni bir sayfa açılmalı 

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül cezaevlerinin yoğunluğuna dikkat çekerek hükümete genel af çağrısında bulundu. Cumhuriyet'in 100. yılında yeni bir sayfa açılması gerektiğini söyleyen Sarıgül, "Artık barışmalıyız, birbirimizle kenetlenmeliyiz, birbirimizi affetmeliyiz" dedi. 

CHP​ Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül​, Cumhuriyet'in ilanının 100. yılı sebbeiyle mahkumlara af çıkarılması gerektiğini savundu. Sarıgül, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında son yıllarda farklı gerekçelerle mahkumlar için kısmi ve örtülü af düzenlemesi yapıldığını söyledi. 

100. YIL VURGUSU 

Cumhuriyet'in 100. yılında yeni bir sayfanın açılması gerektiğini öne süren Sarıgül, "Toplumsal barış ve kardeşlik hukuku affını TBMM olarak çıkaralım. Cumhuriyet'in 10. ve 50. yılında olduğu gibi 100. yılında da çıkaracağımız bu afla Cumhuriyetimizi taçlandıralım" dedi. 

"CEZAEVLERİ DOLDU TAŞTI" 

Kamuoyunda genel af beklentisi olduğunun altını cizen Sarıgül, "Artık barışmalıyız, birbirimizle kenetlenmeliyiz, birbirimizi affetmeliyiz. Ayrıca pandemi döneminde hızlı yargılamalar yapıldı, gözden kaçan konular nedeniyle haksız yere ceza alanlar var. İşlediği suçla, aldığı cezanın orantısız olduğu çok sayıda mahkum​ var. Devletimizin görevi adil yargılama yapmaktır. Cezaevleri doldu taştı, yedi kişilik koğuşlarda 25 kişi kalıyor, bu bir sağlık sorunudur. Cezaevlerinde en temel ihtiyaçlar bile karşılanamıyor" açıklamasında bulundu. 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...