Tgrt Haber

Muş'un CHP'li başkanından AK Parti sürprizi!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
23 Şubat 2024 04:11 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 04:11
Muş'un CHP'li başkanından AK Parti sürprizi!

Yerel seçimlere kısa bir süre kala partilerde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Muş’un Bulanık ilçesinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. 

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesinde 2019 yerel seçimlerinde CHP’den belediye başkanı seçilen Fikret Hamarat, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimde AK Parti​ adına yarışacak.

2019’daki seçimlerde yüzde 41,99 oyla seçilen Hamarat, mazbatasını adli sicil kaydından dolayı alamadı. YSK ise seçimlerde yüzde 40,11 oy alan DEM Parti’nin adayı Salih İlhan’a mazbatayı verdi ancak DEM Parti bunu kabul etmedi ve seçimin yenilenmesini istedi.

DEM Parti’nin seçim talebine karşın Salih İlhan ilçe seçim kurulana gidip, mazbatasını alırken, DEM Partililer ise bu duruma tepki gösterip, Salih İlhan’ı parti disiplinine sevk etti ve İlhan yaşanan gelişmelerin ardında seçim sürecini bağımsız yürüttü.

Mazbatasını alamayan Fikret Hamarat ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçiş yaparken, “Halkımızla yaptığımız istişare sonrasında AKP’den adaylık başvurusu yaptım. Rüstemgedik beldesinin çok sorunu var. Yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Çalmayacağız. Çaldırmayacağız” diyerek seçim çalışmalarına başladı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...