Tgrt Haber

Numan Kurtulmuş'tan Ogün Samast'ın tahliyesi hakkında ilk yorum 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Kasım 2023 16:00 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 16:11
Numan Kurtulmuş'tan Ogün Samast'ın tahliyesi hakkında ilk yorum 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliyesi ile ilgili ilk kez konuştu. Kararı dolaylı yoldan eleştiren Kurtulmuş, "İnfaz sistemimizle ilgili belki de yeni düzenleme yapmamız lazım. Bütün bunlar yargı sistemimizi gözden geçirmemiz gerektiğini ortaya koyuyor" dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş​, parti ziyaretlerine devam ediyor. Dün İYİ Parti​ lideriyle görüşme gerçekleştiren Kurtulmuş bugün de Saadet Partisi​, CHP​ ve AK Parti'yi ziyaret etti. Son olarak AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile görüşen TBMM​ Başkanı Numan Kurtulmuş ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. 

HEDEP ile müsaitlik durumu olmadığı için henüz görüşme gerçekleştiremediğini söyleyen Kutulmuş Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliyesine ilişkin de açıkalamalarda bulundu. 

Kurtulmuş tahliye kararını, "İnfaz sistemimizle ilgili belki de yeni düzenleme yapmamız lazım. Bütün bunlar yargı sistemimizi gözden geçirmemiz gerektiğini ortaya koyuyor" diyerek değerlendirdi. 

CAN ATALAY AÇIKLAMASI 

Can Atalay'ın tutukluluk kararı sonrası AYM ve Yargıtay arasında çıkan kriz hakkında da konuşan Kurtulmuş, "İnfaz sistemimizle ilgili belki de yeni düzenleme yapmamız lazım. Bütün bunlar yargı sistemimizi gözden geçirmemiz gerektiğini ortaya koyuyor" dedi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...